http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024
Într-o dimineață din zilele debutului de an școlar, pe undele radio românești, o voce triumfător-mâhnită de doamnă copleșită / cofleșită de sentimente educative și culturale, deplângea amarnic lipsa de cadre didactice calificate.
Criza n-a durat mult. În fraza următoare, vocea a devenit voioasă și plină de optimism molipsitor, anunțând că Ministerul de Resort a rezolvat situația cu profesionalism, cu entuziasm, cu îngrijorare și cu seriozitate la un loc, că, datorită măsurilor luate, absolut sigur, în fiecare școală, la fiecare catedră, în fiecare clasă, va fi CINEVA (cineva – pronume nehotărât care ține locul unei persoane despre care nu se cunosc multe lucruri).
În mintea obosită de generozitate și devotament sonor al doamnei ciripitoare de pe undele naționale, prezența unui CINEVA la fiecare catedră era leacul miraculos pentru dezastrul educației.
De unde să știe dumneaei că drumul de la CINEVA la ALTCINEVA sau la ORICINE este foarte scurt pe traseul pronumelui nehotărât?!…
Cică se lucrează în draci, în echipe și în mai multe schimburi, la romanul „Așa s-a călit Reforma”, dar opera deja circulă, (înainte de a fi scrisă / editată!) în fascicule post/moderniste, răs/citite, i/legal și dez/bătute zilnic în fundul curții!
Teodor Parapiru 12 - octombrie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...