logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Firma Euro Construcţii SRL, patronată de familia Cojocaru, tată şi fii, este, poate, cea mai rapidă şi mai tare în piaţa dezvoltatorilor imobiliari. După seria de blocuri de locuinţe edificate în Doja, lângă parcul „Libertăţii”, pe Faleză (vezi Impact-est din 16 martie 2018), acum lucrează cu viteza zilei lumină (inclusiv pe ninsori şi ploi), la blocul din parcul Unicom, cu ieşire în Basarabiei. Dincolo, spre IFR, firma Euro Construcţii va mai edifica un bloc de locuinţe (tot cu demisol pentru garaje şi 8 nivele), unde a fost clădirea de birouri şi sera firmei Aka. Luna trecută, firma în cauză a cumpărat de la bănci şi terenul de 5000 de metri pătraţi şi cele trei fundaţii ale firmei Vega 93, care edificase deja patru tronsoane de S+8+M, cu 180 de apartamente. Preţul plătit de Euro Costrucţii a fost de doar 70% din valoare, şi înseamnă două milioane de lei, cele trei fundaţii fiind scoase cu structura la nivelul solului, ba una dintre ele având şi parterul ridicat. Este clar că zona dintre IFR, pe ambele fire, Tecuci şi Basarabiei, se va sufoca, căci vor mai apărea încă vreo 300 de apartamente, care ar însemna 1000 de persoane şi vreo 500-600 de autoturisme. Apoi, pe Crizantemelor, în imediata apropiere, edifică un bloc de locuinţe şi firma Colibri a lui Liviu Andrei.
Acesta se adaugă uriaşului bloc „Milenium”, edificat de Alexandru Teodorescu, dar din urmă vine puternic Arcada, care va construi un complex de cinci-şase blocuri, cu parc şi grădiniţă (cică), pe Tecuci, în locul fostului UNICOM.
Aşadar, populaţia în acel perimetru care este centrul geometric al Galaţiului, se va mări de zece ori, totul urmând să se sufoce: de la circulaţie, până la marketul Lidl, care va deveni prea mic.
Şi dacă în locul sălii ICOR şi al unităţii militare mai frige şi Primăria vreo 10 blocuri ANL?!

Gelu CIORICI 29 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...