logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Odată cu alegerile pentru europarlamentare, când nu va mai fi referendum pentru Constituţia sinucisului Crin Antonescu, şi nici pentru regionalizarea ca baroniadă a lui Dragnea, vom avea alegeri de parlamentari în colegiile uninominale nereprezentate şi de primari. La Galaţi se ascut inutil săbiile boante, căci pesedeul calcă totul în picioare în cartierul Aeroport şi IC Frimu. Aici, pesedistul Nechita şi-a distrul mandatul, ANI găsindu-l incompatibil de lacom. Alde etcaetera.

 

Andrei Lişinschi, un industriaş care a învăţat masiv în competiţia antreprenorială, dar fără să-i şi folosească, s-a născut şi fără noroc politic, el nenimerind partidul potrivit, pardon pesedeul potrivit! Degeaba îşi va schimba strategia liderul judeţenei pedele, Doru Resmeriţă, şi-l va retrage pe Mihai Capră din lista de europarlamentare, poziţia a douăsprezecea fiind una de decedat, pentru a-i face loc lui Andrei Lişinschi, cu care să meargă şi ca deputat în Colegiul nr. 9 şi ca europarlamentar, pentru a trage lista de aici cât mai sus. Oricum, dacă pedele prinde şapte mandate în P.E., e mare treabă. Tot Resmeriţă a negociat la vârf de Blaga măcar un post de consilier salarizat pe lângă un europarlamentar. El mi-a declarat că are în vedere un tânăr om de afaceri, pe care ar urma să-l arunce în PE în următoarea legislatură.

Tot aici la alde etcaetera, îl putem vârî şi pe ex-stewardul George Stângă, crescut şi antrenat de V.P. Dobre să devină preşedinte al tineretului liberal, dar şi director al Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pe şase judeţe, precum şi membru în CA al RA-ZLG. Numai că el a ales să fie mămică, lăsând zonele libere, odată cu intrarea în concediu pentru creşterea copilului, soaţa sa, Geanina, neavând anul trecut serviciu pentru că năduşea să termine liceul privat „Coman”. Bine, ea acum e salariată la RA AFDJ – PNL MR Cristea. Păi, dle V.P. Dobre, ce să faci cu un astfel de Stângă în aşa o bătălie? De ce nu intră în luptă M.R. Cristea, care va rămâne fără funcţie după europarlamentare. Bani are, notorietate are, viceprimar şi consilier municipal a tot fost din 1992 până în 2012, aşa că …

 

Pesede e mai mult decât usele

La Galaţi, şi în municipiu, nu doar în judeţ, pesedeul e mai mult decât orice alianţă s-ar face fără să fie şi el inclus. De aia îşi va desemna candidatul pentru Colegiul uninominal nr. 9 abia la finele acestei săptămâni (13-15 martie), conform celor declarate telefonic de către Gh. Saghian.

Dacă aş fi Dan Nica, cel ce pleacă europarlamentar, Colegiul 5 urmând să fie reprezentat doar de senatorul Saghian, l-aş desemna candidat pe Nicolae Dobrovici Bacalbaşa.

Omul care are notorietate cât China, are bani, dar îi prisosesc, ar avea o tribună de la care să-şi rostească elucubraţiile pseudo literare şi, nu în ultimul rând, pesedeul ar salva judeţul de la o calamitate artificială.

Dar, pe această temă vom mai comenta, decizia lui Ponta luîndu-i pe nepregătite pe liderii locali, aşa că mai au timp până în mai să-şi desemneze candidaţii.

Gelu CIORICI 14 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...