logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

După aproape doi ani de guvernare, capitolul investiţii este cel care preocupă tot mai puţin actuala putere. Gradul de îndatorare a ţării continuă să crească, dar, în urma banilor atraşi de pe piaţa locală şi pieţele internaţionale, nu rămâne mai nimic. Fondurile europene dedicate infrastructurii rutiere stau neatinse, deoarece Guvernul nu transmite nici un proiect concret la Bruxelles, iar banii alocaţi pentru spitalele regionale de urgenţă s-ar putea pierde şi ei. Anul 2023 este termenul-limită până la care acestea ar trebuie să devină funcţionale.
Singurele investiţii publice, la fel de necesare, sunt cele finanţate din bugetul de stat sau din creditele de angajament, prin celebrul PNDL. Sunt însă investiţii de bază în şcoli, grădiniţe şi podeţe, adică acele obiective care fac parte din abc-ul unei lumi civilizate şi europene, aşa cum ne pretindem. Primarii preferă să acceseze mai uşor, prin intervenţii directe la oficialii guvernamentali, fondurile necesare unor mici proiecte pentru comunităţile lor. Vina pentru această stare este, în primul rând, a executivului pentru că nu îi încurajează să folosească fondurile europene pentru proiecte de investiţii mai mari!
În doi ani, cu excepţia eforturilor primarilor de oraşe (îndeosebi edilii PNL, performanţi în atragerea finanţărilor UE!), pentru urbanul mare guvernarea nu a făcut absolut nimic! Comunităţile cu electorat captiv au prioritate, în vreme ce oraşele mari, cu viziuni politice diferite faţă de cele ale puterii, sunt lăsate să se descurce singure.
Iată cum în Anul Centenar, transformat de politicienii puterii în „Anul Dezbinării Noastre”, sunt anulate speranţele ieşenilor şi ale tuturor românilor la un trai mai bun şi liniştit. În schimb, în lipsa oricăror rezultate în actul guvernării, maşina infernală de propagandă şi ură a PSD-ALDE îşi continuă campania distructivă cu motoarele turate.

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea 12 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF