logoImpact EST nr. 900 - 29.01.2022

Consiliul de Administraţie al ICI-Bucureşti a aprobat, pe data de 14.07.2017, pe baza consultărilor cu partenerii şi a rezultatelor chestionarului Consultări privind principiile de reglementare a domeniilor .ro, iniţiat de MCSI, introducerea serviciului de înregistrare şi mentenanţă anuală pentru domeniile .ro. Această hotărâre prevede că, începând cu data de 01.03.2018, deţinătorii (registranţii) de domenii .ro vor trebui să achite contravaloarea serviciului de mentenanţă pentru perioada dorită, de minim 1 an şi maxim 10 ani. În caz contrar, nu vor putea utiliza domeniile pentru care au făcut înregistrarea.
Pe de altă parte, se constată că ICI a emis acte normative care se adresează unor terţe persoane, prin introducerea tarifelor anuale pentru domeniile «.ro», chiar dacă la art. 10 din Regulamentul Consiliului de Administraţie se prevede că are competenţe doar în ceea ce priveşte dreptul de administrare şi dispoziţie asupra patrimonilul ICI.
Având în vedere cele de mai sus, solicit ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru, să explice temeiul legal în baza căruia a fost adoptată decizia de introducere a tarifului anual pentru domeniile.ro, inclusiv pentru cele înregistrate anterior deciziei ICI.
„Se ştie că toate actele normative, inclusiv Hotărârea din 18.01.2017, emisă de Consiliul de administraţie ICI, pentru a produce efecte juridice, trebuie publicate în Monitorul Oficial, după cum impune art.* 78 din Constituţie cu raportare la art** .11 alin. (1) din Legea nr. 24/2000?. În consecinţă, este necesar să se clarifice dacă hotărârea ICI să producă efecte.
Urmând principiul interesului public, îi solicit ministrului detalii privind destinaţia sumelor care vor fi colectate ca urmare a introducerii tarifului anual pentru domeniile .ro, dar şi cu privire la costurile pentru mentenanţa înregistrărilor în baza de date a ICI.

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL 18 - mai - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Studiu Deloitte: au

București, 28 ianuarie 2022 – Piața dispozitivelor medicale portabile inteligente, ...

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...