logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Într-o întrebare adresată Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită clarificări privind măsurile pentru eliminarea situaţiilor în care sănătatea populaţiei poate fi afectată de lipsa unor condiţii minime de igienţă şi control din unele unităţi de alimentaţie publică.
„În ultima perioadă, a crescut numărul cazurilor de îmbolnăvire a oamenilor prin consumul de produse alimentare neconforme. Astfel, în urmă cu o săptămână, la Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a confirmat că 134 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară de la un produs infestat cu bacteria Salmonella şi consumat la un fast food local. Un alt caz, mai grav, a fost înregistrat la Bucureşti, unde un copil de trei ani a decedat după ce a mâncat shaorma, tot într-un fast food. Din păcate, riscurile privind sănătatea publică generate de astfel de situaţii par să se înscrie în aria unor fenomene care nu mai sunt izolate. Iar acesta este un semn că autorităţile române nu au capacitatea să asigure, în totalitate, siguranţa comercializării şi consumului de produse alimentare“, arată parlamentarul ieşean Dumitru Oprea.
În aceste condiţii, deputatul PNL solicită Ministrului Sănătăţii informaţii despre acţiunile desfăşurate, în ultima perioadă, de Direcţiile de Sănătate Publică pentru verificarea respectării de către unităţile de alimentaţie publică a standardelor de igienă şi conformitate. De asemenea, Ministerul Sănătăţii trebuie să prezinte măsurile pe care le va lua, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, în vederea eliminării cauzelor ce pun în pericol sănătatea populaţiei.

(R.I.) 8 - iunie - 2018

One Response so far.

  1. Melania spune:

    Am senzaţia că nu mai există acele instituţii Protecţia consumatorului, Inspecţie Sanitar-veterinară, sau poate nu ştiu eu, dar nu prea văd prin presă să se comenteze mai mult despre controale efectuate, rezultate, sancţiuni etc. Dacă nu se mediatizează mult despre ce controale se efectuează, ce sancţiuni s-au aplicat, nu va fi o teamă faţă de calitatea produselor alimentare, modul de depozitare, expirarea termen valabilitate, mizerie etc. Vorbesc de teamă faţă de lege căci în această ţară nu se poate vorbi(încă) de respect faţă de lege. Oricum, lipsa de respect faţă de calitatea produselor este evidentă, profitul primează pentru producători cât şi pentru cei ce comercializează produsele alimentare.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...