logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

Deputatul PNL Dumitru Oprea constată, într-o declaraţie de presă, că toate întâmplările şi acţiunile de pe scena politică funcţionează, de la preluarea puterii de către coaliţia PSD-ALDE, ca o hârtie de turnesol.
Astfel, sunt evidente „grupurile care doresc progresul societăţii româneşti, dar şi cele care vor întoarcerea noastră la o democraţie nefuncţională, cu instituţii puse în slujba unor interese meschine, personale şi de grup. În acest moment, nu suntem în faţa unei crize constituţionale. Problema României nu este schimbarea unor articole din Constituţie, ci una mult mai profundă, care ţine de orientarea dată de actuala putere. Democraţia nu poate fi considerată o stare ireversibilă. Din păcate, o constatăm în aceste zile!“, consideră parlamentarul ieşean.
Redăm integral declaraţia deputatului Dumitru Oprea:
„De un an şi jumătate, de la preluarea puterii de către coaliţia PSD-ALDE, toate întâmplările şi acţiunile de pe scena politică funcţionează ca o hârtie de turnesol. Pe de o parte, sunt vizibile grupurile care doresc progresul societăţii româneşti, iar pe de altă parte, sunt cele care vor întoarcerea noastră la o democraţie nefuncţională, cu instituţii puse în slujba unor interese meschine, personale şi de grup.
În acest moment, nu suntem în faţa unei crize constituţionale. Problema României nu este schimbarea unor articole din Constituţie, ci una mult mai profundă, care ţine de orientarea dată de actuala putere. Democraţia nu poate fi considerată o stare ireversibilă. Din păcate, o constatăm în aceste zile. Deturnarea instituţiilor puse să vegheze la echilibrul democratic de la interesul public la cel privat s-a făcut treptat. Rezultatul îl vedem: prin propaganda agresivă la care este supusă populaţia şi aservirea tuturor eşaloanelor profesionale din instituţiile româneşti, albul devine negru, justiţia este transformată într-un soi de poliţie politică, iar liderii politici, cu apucături dictatoriale, ne sunt înfăţişaţi drept apărători ai drepturilor omului.
Golirea la propriu a României de cele mai strălucite minţi şi de cele mai dinamice pături sociale este un simptom suficient de grăitor privind starea în care ne aflăm. Lehamitea pare să se fi instalat în rândul celor care încă mai au capacitatea de a discerne adevărul de minciună. Iar în loc să constatăm o trezire şi o veghe necontenită a naţiunii, vedem că se ajunge tot mai des la soluţii individuale de salvare.
În perspectiva alegerilor viitoare, forţele care îşi doresc evoluţia ţării vor fi obligate să coopereze. Fărâmiţarea spectrului politic din zona democratică şi pro-europeană ne-a costat mult la ultimele alegeri şi ar putea pecetlui soarta celor din 2019 şi 2020.
Însă românii trebuie să conştientizeze că nu toate partidele sunt la fel şi nici liderii lor nu sunt precum cei din coaliţia PSD-ALDE! Este un adevăr tot mai evident zilele acestea. Nu credem că poate cineva să îşi închipui că partidele aflate în zona democratică, aşa cum este PNL, ar fi făcut totul pentru a-şi subordona justiţia, pentru a deturna România de la visul său european, sau pentru a o scoate în afara clubului democraţiilor liberale!
De aceea, alegerile democratice europarlamentare, prezidenţiale, locale şi pentru parlamentul României din următorii ani sunt esenţiale. Iar în lipsa unei mobilizări corecte şi unitare pentru a le câştiga, vom ajunge să capitulăm în faţa asaltului iliberalismului, cu damf de Teleorman!“

(R.I.) 8 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF