logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

SANDU VIORICA


Născută pe 24 aprilie 1962, a lucrat o lungă perioadă de timp la Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, în funcţia de director economic, iar după pensionarea fostului ei şef, Eugen Zaharia, imediat, – cu ajutorul neprecupeţit al partidului-, a ocupat scaunul acestuia, pentru o perioadă de 4 ani. S-ar părea că în această perioadă, în afară de faptul că a creat o stare de „depresie” în rândul salariaţilor, prin presiunea absolut ilegală creată asupra lor, pieţele n-au mers mai bine. Ca studii se evidenţiază Alma Mater la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Alma Mater, care în traducere modernă înseamnă „Universitatea Umană”, prin extensie, Universitate în general.
Mult mai elaborată însă, este Declaraţia de avere, în care se consemnează următoarele:
• Bunuri imobile;
• Suprafeţe de teren intravilan;
Galaţi – 907 mp, obţinut prin cumpărare, împreună cu soţul Ionel Sandu.
• Săcele, 252 mp, cumpărare, idem;
• Oituz-1.342 mp, de asemeni cumpărare, idem
Clădiri:
• Galaţi, 1 apartament, cumpărare Viorica şi Ionel Sandu;
• Galaţi – Casă, (de ce nu i-o fi spus ditamai viloiul de pe strada M. Eminescu, rămâne un mister, pe care ştim noi cine ar fi trebuit să-l dezlege) pe o suprafaţă de 370 mp (noroc că, după declaraţia dumnea-ei, nu deţin nici o maşină, că nu ar fi avut unde să o parcheze), construită.
• Sat Hirjia, Oituz, 58 mp construită.
Venituri de salarii
• Viorica Sandu – Director general Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA (doar ultimii 4 ani), 128.301 lei/an
• Ionel Sandu – ZOOMEC SRL – 24.626 lei/an
Venituri din alte surse:
• Viorica Sandu – Consilier Judeţean Galaţi, 12.000 lei
• ADISERA SRL Galaţi, cenzor, 1.692 lei
• CAR, Administraţia Pieţelor SA Galaţi, contabil şef, 4.392 lei
• ECOSERV, cenzor, 1.800 lei
Concluzia 1:
Ca membru PSD se câştigă foarte bine.
Concluzia 2:
În declaraţia de avere a doamnei Sandu, nu apare nici un fel de autoturism proprietate personală.
Doamna, ca director se folosea de maşinile societăţii. Altă explicaţie nu exisă. Poate să spună că mergea pe jos până la Oituz? Dar soţul?
În continuare, din ceea ce rezultă din veniturile declarate, nu bate ca la „cântarul pieţei” cu imobilele, şi celelalte, pe care, probabil, respectiva doamnă ar fi uitat să le treacă. Din organele abilitate şi plătite gras din taxele şi impozitele achitate de „proşti”, nimeni nu este curios?
Oricum, după ce ne vom documenta, vom veni tot noi cu detalii.
Ca, încă o curiozitate, PSD Galaţi n-a pus director la societatea respectivă, lăsând-o vraişte. N-ar fi găsit nici un „sponsor” serios?

RODEANU BOGDAN-IONEL


În afară de studii, diplome şi certificate de absolvire, care, probabil, îi umplu rafturile bibliotecii, un apartament şi două maşini din anul 2008, nimic de consemnat la şeful USR, filiala Galaţi. Probabil, domnul Rodeanu, a aprofundat şi a pus ulterior în aplicare dictonul drag al domnului tovarăş Ion Iliescu „sărac şi curat”. Să nu ştie domnia sa că la ora actuală această sintagmă a îmbrăcat un pic de chiaburism, adică „bogat şi murdar”?
Nu mă îndoiesc de faptul că, odată cu „meseria” de parlamentar lucrurile se vor schimba într-o mare măsură.

MUNCACIU SORIN-TITUS


Despre această grupare (AUR) fără o ideologie fixă şi cu caracter eterogen (adio, doamna Şoşoacă ), deocamdată nimic de luat în seamă. Ion Cristoiu spune că AUR şi George Simion au trădat Partidul Neamul Românesc (frumos nume). Dar artizanul găinilor care fată pui, cât şi câţi a mai trădat şi el.

SCRIPNIC LILIAN


Printre cei 13 aleşi ai Galaţiului, se află şi doi deputaţi aparţinând de partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, doctor Muncaciu Sorin şi de asemenea medic Scripnic Lilian, care, normal, reprezintă o surpriză, ca şi gruparea lor partinică, care a reuşit această performanţă. La întrebarea reporterului, „Vă aşteptaţi să deveniţi deputat?”, răspunsul a fost mai mult decât sincer şi elegant! – Pentru mine, care nu am o experienţă politică, este o surpriză pe piaţa politicii. M-am apropiat de AUR nemulţumit de schimbarea educaţională a copiilor. – Dacă numai pentru atâta lucru, nu-i suficient dom doctor, spune jurnalistul. Schimbarea este evidentă asupra întregii populaţii. Cât priveşte aiurelile pe care le emit în spaţiul public vârfurile AUR-ului, sunt de-a dreptul fantasmagorice. Ca să nu mai spun că, până şi vechii latini ştiau că „verba volant”. Aşa, că! …

Ioan Dan Pintilie 2 - aprilie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...