logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

În confruntarea cu realitatea, am putea considera că lipsa proiectelor de infrastructură cu bani europeni este din cauza incompetenţei membrilor guvernului. Pe de altă parte, constatăm insistenţa coaliţiei PSD-ALDE de a propune românilor parteneriatul public-privat ca o soluţie miraculoasă de a pune România pe făgaşul dezvoltării. Aproape zilnic aflăm că statul turc, chinezii sau şeici din Orientul Mijlociu urmează să investească sume uriaşe în spitalele şi autostrăzile noastre. Mai mult, guvernarea pare să ignore total că suntem ţară cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi se comportă de parcă am fi membri ai Uniunii Euro-Asiatice.
În primul rând, experienţa statului român în implementarea unor parteneriate public-private este aproape inexistentă, fără nici un succes notabil. Singurele exemple reuşite sunt ale administraţiilor locale din Transilvania conduse de primari liberali. Însă, la nivel guvernamental, acolo unde nici măcar activităţile curente ale statului nu mai sunt gestionate aşa cum se cuvine, s-au instalat confortabil delăsarea şi nepriceperea.
În al doilea rând, planurile privind construcţiile de autostrăzi din Masterplanul de Transport agreat cu Uniunea Europeană ne asigură coeziunea cu politicile şi proiectele girate de Comisia Europeană. Iar îndepărtarea guvernanţilor de ţintele propuse, precum şi refuzul banilor europeni înseamnă trădarea interesului naţional al românilor.
De asemenea, şansele de implementare a oricăror investiţii (cel puţin începerea lucrărilor) sunt nule în timpul acestei guvernări antinaţionale. În afară de retorica găunoasă şi minciunile perpetue, guvernările PSD-ALDE din ultimii doi ani nu au realizat nimic sustenabil pentru români. A deschide larg baierele bugetului de stat pentru a mitui electoratul, cu bani împrumutaţi la dobânzi usturătoare, înseamnă doar facturi ce vor fi plătite foarte scump de toţi românii, acum şi în viitor.
Acestea sunt jocurile actualei puteri, care doreşte să ne scoată de pe traiectoria occidentului pentru a ne duce în jungla estului, iar efectele se vor traduce în perpetuarea sărăciei şi a lipsei de dezvoltare.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA, deputat PNL de Iaşi 2 - noiembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...