logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind funcţionalitatea Sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL) şi modul în care va creşte capacitatea de control a gărzilor forestiere.
„Recent, chiar dacă ne aflăm în plină stare de urgenţă, mai mulţi localnici dintr-o localitate maramureşeană au fost nevoiţi să iasă din case şi să blocheze un transport de buşteni aduşi de pe munte. Controlul efectuat ulterior de către echipajele de poliţie a dovedit că era unul ilegal.
Un raport al organizaţiei Greenpeace România, prezentat la finalul anului trecut, a arătat că autorităţile de control depistează doar 1% din totalul tăierilor ilegale care au loc în România. Inventarul Forestier Naţional II, desfăşurat în perioada 2013–2018, indica 20 milioane m3 care dispar fără acte din pădurile României. Din cauza relaxării Legii Contravenţiilor, la jumătatea lui 2017, numărul mijloacelor de transport confiscate a scăzut cu 74%, în contextul în care volumul de lemn tăiat ilegal şi raportat de autorităţi a crescut etc.”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului informaţii privind perioada în care urmează să fie montate GPS-uri pe maşinile transportatoare de lemn şi camere de luat vederi la intrările pe drumurile forestiere şi la intrările în depozitele de lemn. De asemenea, este important să se specifice de când va începe fotografierea pădurilor din România prin intermediul sateliţilor.

(R.I.) 14 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...