http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Săptămâna trecută, aşa, pe şestache, s-a organizat, chipurile, o întâlnire între unii dintre cei mai de vază (sau tari?) oameni de afaceri şi conducerea Primăriei.  Şi, cum nimic nu se întâmplă în târgul acesta fără ca noi să nu aflăm, am dat un instrument gazetăresc de înregistrare cuiva şi l-am tras de limbă despre ce s-a întâmplat acolo (Parcul de Soft), iar acum o să vă relatăm în mod succint şi veridic totul.

În primul rând, au venit vreo treizeci de întreprinzători, mici sau mijlocii, iar la masa de prezidiu s-au instalat City managerul Vlaicu, înconjurat de trei consilieri ai Primarului, despre care nu a auzit nimeni, nevăzuţi, necunoscuţi, junii fiind aşezaţi în faţa „greilor” din sală.

De asemenea, era să uităm, în sală se afla şi deputatul reales Pâslaru, pe care nu l-a băgat nimeni în seamă, dar tot atât de adevărat este că nici el nu s-a băgat.

Prima reacţie a „exploatatorilor”, a capitaliştilor patroni, a fost de dezamăgire, de frustrare, de nemulţumire pentru că nu a venit PRIMARUL STAN, pentru că aşa fuseseră anunţaţi, mulţi dintre cei aflaţi în sală în următoarele 45 de minute luându-şi bagajele şi… „ura şi la gară”. De altfel, plictisit, negăsindu-şi locul şi fără rost, primul care a părăsit sala a fost Pâslaru, după care, la interval scurt, au dispărut din Prezidiu şi doi consilieri ai Primarului absent, care duşi au fost.

City managerul Vlaicu a vorbit  numai la persoana întâia, adică „eu” fac, dreg, am intenţie, cred, ca un patriarh al urbei, cu puteri depline, a toate cunoscător, acid şi ironic cu ce a găsit aici la „voi” în Galaţi, la greaua moştenire lăsată de Nicolae, Popa şi tot neamul lor de pesedişti nepricepuţi şi proşti.

Apoi a urmat activitatea de comunicare şi socializare, de cunoaştere a părerilor afaceriştilor, aceştia dând tare cu gura la cât de rău le este lor, la birocraţia şi corupţia din Primărie, la nepăsarea GUVERNULUI, la faptul că nu-i ajută nimeni, la ce trebuie să se facă şi tot aşa vreo două ore.

Adică, exponenţii administraţiei s-au plâns de ce au găsit şi ce intenţionează (vezi TUNELUL pe sub DUNĂRE), iar ceilalţi au venit cu eternele probleme ridicate şi răs- ridicate de nenumărate ori şi care nu şi-au găsit rezolvarea niciodată pe plan local.

A fost, în definitiv, o întâlnire ca multe altele de-a lungul timpului, de care suntem convinşi că nu va profita nimeni, bifându-se o acţiune cu intenţii declarate bune şi eventual aducătoare de câştiguri pentru comunitate, dacă toate acestea s-ar transforma în strategii şi decizii.

Dar cine să o facă? Neica nimeni consilieri ai Primarului, necopţi, speriaţi şi cu privirile duse (… oare unde? …la ce?) care nu pricepeau mare lucru, sau care profesionişti şi specialişti?!

Alo, Domnule Primar, cu un singur HANŢĂ nu se face primăvară! Vă trebuie 20, 30 şi tot nu ar fi de ajuns ca să urniţi căruţa aceasta împotmolită în glod.

De altfel, ne permitem, „mai uşor cu pianul pe scări” la sifonatul banilor, că o să daţi de draku, şi terminaţi cu fantasmagoriile .

Apucaţi-vă de treburi serioase.

Observator 15 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...