http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 24.05.2024

Alegerile pentru postul de rector al UGAL – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati au facut deliciul publicului prin modul de abordare al primilor doi candidati: rectorul in functie Lucian Puiu Georgescu, avand toate aturile si, aparent, toata suflarea din UGAL de partea sa, bine motivata, pe ultima suta de metri, cu salarii de merit si titluri universitare si contra-candidatul sau, Catalin Fetecau, aparent fara nicio sansa. In cursa a doua, unul dintre dintre candidati, Marian Barbu a inteles, ca este mai comod, sa se foloesasca de imaginea impecabila a SIE si in mai multe randuri, a lasat sa se creada, ca este ofiter SIE si are sprijnul unor colegi, in aceasta intreprindere. Ambele variante sunt cu risc neasumat, mai ales ca in ecuatie a intervenit si Viorel Manzu, fost decan al Facultatii de Calculatoare si rector UGAL in doua randuri.

La scandalul penibil din UGAL – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati, toata lumea fierbe la 90 de grade, la fel ca unghiul drept. Dupa ce, fostul rector Lucian Puiu Georgescu s-a retras din cursa 2, cand se contura o singura candidtura, cea a lui Catalin Fetecau, in cateva zile s-a produs o inflatie de candidati. Pe 5 aprilie 2024, la orele14, s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Dacă, la alegerile cu rezultat nevalidat de ministrul Ligia Deca, din decembrie 2023, s-au înfruntat, în condiţiile deja ştiute, doar doi candidaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu şi prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, acum, s-au înscris în cursă nu mai puţin de şase persoane, neutre si caline, dar indatorate rectorului PLG.

Astfel, potrivit preşedintelui Senatului UDJC, conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, lista finală a candidaţilor înscrişi în cursă, este următoarea:

1. Daniela Buriana

Profesor universitar doctor, rectorul interimar al UGAL Galați din 22.02.2024, fost prorector sau proiector. Respira numai aerul tare al birourilor unde se iau decizii si se impart banii de la buget,

2. Nicoleta Bărbuță-Mișu

Profesor universitar doctor la Facultatea de Studii Economice, fost prorector UDJ. Casnica, blanda si supusa.

3. Catalin Fetecau

Profesor universitar doctor inginer, fost președinte al Senatului UDJ în perioada 2019 – 2024, care a incercat sa tin sus steagul academic, fara nicio sansa. Si, care a incercat sa tina dezbaterile la un nivel academic nu a avut succes, deoarece PLG a dat startul, împreună cu un grup de susținători fanatici. Uitați-vă cine-i dă „like” pe Facebook  și veți înțelege cine face parte din gașca, la verificarea lucrărilor științifice ale profesorului Cătălin Fetecău, putin cam moale in unele situatii.

4. Silvius Stanciu

Profesor universitar doctor, fost prorector UDJ. Mai corect, prof-univ-dr-habil-ing-ec-silvius-stanciu. Sper ca, n-am scapat, pe jos, vreun titlu,

5. Marian Barbu

Profesor universitar doctor, decanul Facultății de Calculatoare, a inteles ca este mai comod, sa se foloseasca de imaginea buna a SIE si in cadrul unor intalniri cu alegatori-sceptici a lasat sa se inteleaga ca este ofiter SIE si are sprijinul unor colegi. GRAV, FOARTE GRAV.

6. Ștefan Baltă

Conferențiar universitar doctor, fost prorector UDJ. Sanctionat pentru plagiat.

Evident, în condiţiile în care, în mod surprinzător, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu nu se mai regăseşte printre cei care doresc să devină rectori la UDJG, i-am solicitat acestuia o declaraţie referitoare la motivele renunţării la candidatura, unul din motive fiind, pierdera sustineri serviciilor all-inclusive?

„Acum, în prag de alegeri, revin cu explicația asupra faptului că nu candidez. Acțiunile în justiție, pe care le-am întreprins și care vor conduce la anularea Ordinului de ministru de neconfirmare, mă obligă moral să nu candidez din cauza faptului că eu consider acest ordin ca fiind profund ilegal! În urma discuțiilor pe care le-am avut cu mai mulți colegi, am decis de ceva timp să o susțin pe deplin pe doamna prof. Nicoleta Bărbuță-Mișu în aceste alegeri. Îi rog pe toți cei care ar fi votat cu mine să acorde votul doamnei prof. Nicoleta Bărbuță-Mișu, având toată încrederea în ceea ce a făcut și în ceea ce va face pentru Universitate și comunitatea noastră academică”.

După cum se vede, lucrurile se complică în alegerile pentru conducerea Universităţii, rămâne de văzut cine dintre toate cadrele didactice înscrise în cursă va fi preferatul universitarilor de la ”Dunărea de Jos”.

Casnica, blanda si supusa. Stie PLG – Puiu Lucian Georgescu pe cine sprijina in locul lui. TOT PE EL, DAR PE MANA BLANDEI SI SUPUSEI NICOLETA BARBUTA-MISU, CARE VA CEDA IN FAVOAREA LUI BARBU-SIE. MARE ATENTIE CUI DATI VOTUL. NOI V-AM SPUS, CAM TOT CE VA FACE MAI PUTERNICI, MAI INFORMATI CORECT. NICOLETA BARBUTA-MISU, VAI DE NOI, VINE CA  O MANUSA PREDESTINATA, NUMELE: BARBUTA – CEA CARE PUNE SAU TRAGE BARBI, A MINTI, A INSIRA VERZI SI USCATE (DEX-ONLINE). SA VA AMINTITI TOT TIMPUL CE VA PROMIS CA FACE SUNT SIMPLE BARBUTE.

LISTA_ALEGERI_APRILIE_2024

Andrei Zanopol 21 - aprilie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Astăzi, despre un d

Acest film este făcut de mine în data de 29 ...

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...