logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Nu încercăm şi nici nu avem intenţia să facem o analiză temeinică, detaliată a ceea ce s-a realizat în Republicuţa noastră sub domnia lui Bacalbaşa sau a lui Stan.

Cert este că a trecut un an, mai sunt doi, iar ultimul nu se pune la socoteală niciodată, pentru că e în conformitate cu proverbul „nu se îngraşă porcul”.

Recunoaştem că, înainte de a emite câteva concluzii cu privire la mandatul celor doi, am încercat câteva zile la rând să stăm de vorbă cu cât mai mulţi concitadini pe stradă, în parcuri, în magazine, tineri şi bătrâni, de ambele sexe, etc.

Şi, uite aşa, putem să afirmăm că, concluzia generală este cea legată de faptul că nu s-a întâmplat NIMIC, nu s-a făcut nimic, ca să ne scoatem din rahatul în care ne adâncim în continuu de ani şi ani de zile.

De promisiunile din campania electorală ce să mai vorbim, vorbe goale, minciuni de care au uitat a doua zi după ce s-au instalat la putere.

Acum noi nu ne aşteptam la minuni şi ca noi şi cei chestionaţi, dar ceva acolo, demn de luat în seamă, tot am căutat cu toţii, şi din păcate nu am găsit.

Ce este mai rău constă în faptul că dacă nu am înregistrat fapte pozitive, bune, nu am rămas nici cum eram acum un an, când cei doi au „încălecat” la putere. Am dat înapoi rău de tot, de au ajuns oamenii, populimea, să-i înjure în gura mare pe indivizii cu puterea, unul Preşedinte, altul Primar.

Deci, locuri de muncă NU, investiţii noi NU, drumurile judeţene şi cele municipale făcute praf şi pulbere, parcurile sunt o ruină şi un dezastru. Pe Dunăre când trece un vapor îţi faci cruce şi-ţi stuchi în sân, transportul de persoane în judeţ şi la municipiu e deplorabil, la mâna şmecherilor „băieţi deştepţi”, şcolile ca vai de mama lor, spitalele aşijderea, apa şi termoficarea mai mult moarte decât în viaţă. Tot cu cisternele cărăm apă pentru săracii şi defavorizaţii cartierelor, buruienele şi scaieţii ne ajung peste brâu pe Faleza Superioară sau la intrarea în Galaţi. Motocicliştii fac legea, adică legea lor, a junglei, iluminatul public în cartiere precum 20 sau 39, şi nu numai, aproape că nu există. În comunele din judeţ este tot mai greu, sate care mor, drumuri ca după bombardament, asistenţă medicală de aiurea, de ne mor bătrânii cu zile şi tot aşa.

Umblaţila Statistică,la AJOFM,la ITM,la Registrul Comerţuluişi o să vedeţi şomaj, societăţi în insolvenţă de ordinul miilor, indicatori economici în picaj.

Dar peste tot este BINE, dacă zici că este RĂU, începi să te temi, să te cuprindă frica ca pe vremuri, nu cumva mă ascultă? Nu cumva o să spună „ăştia” cu ascultatul că suntem împotriva regimului democratic, a economiei de piaţă, a Uniunii Europene, a NATO?

Adică noi şi voi toţi, cititorii noştri avem voie să ne exprimăm „liber”, adică să mâncăm rahat cât vrem, dar nu cumva să aducem atingere „tovarăşilor care este” sau principiilor democraţiei.

Şi, uite aşa, în numele democraţiei originale din Republicuţă, avem un Primar fotbalist şi un Preşedinte anestezist. Ce treabă au oamenii aceştia cu noi, cu problemele noastre, cu administraţia, cu managementul, numai draku poate ştie.

Măi tovarăşe Nica, Dobre&Comp nici nu vă imaginaţi, nici nu vă daţi seama cât aţi greşit punând bunghiul pe cei doi, unşi mai apoi de populime în numele vostru şi nu al lor.

Noi vă rugăm să vă gândiţi în perspectivă, că timpul trece repede şi s-ar putea ca la alegerile viitoare să daţi mărunţel din buze, să nu vă vină să credeţi ce-aţi avut şi ce-aţi pierdut.

După două catastrofe, precum cei doi, cine credeţi că va mai vota cu voi? Aceasta este întrebarea pe care voi, în calitate de politicieni rasaţi, de lideri, ar trebui să v-o puneţi zi şi noapte.

Şi ar trebui să aveţi şi soluţii şi răspunsuri, acum şi nu mai târziu.

Avem curajul să afirmăm că dacă mâine ar fi alegeri nici unul, nici altul, nu ar mai pupa funcţiile cu tot USL-ul de la putere. Dar peste trei ani?!?

Analistul lui peşte 14 - iunie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...