logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Pe surse, am aflat recent, că un ciocoi de tip nou, al NOULUI ORAŞ, a beneficiat ca sinecură politică de bani repartizaţi de la Primăria lui Stan, adică de bani din buzunarul nostru, al comunităţii, din bugetul public.

Cică mai vechea noastră cunoştinţă, emanatul şi îmbuibatul de Hristache Bogatu, a primit o basculantă de bani (acolo, aşa, vreo două miliarde şi jumătate de lei vechi) ca să-şi bage în reparaţie sediul sindicatului inexistent condus de numitul Bogatu. Dacă este aşa, asistăm la cea mai penibilă şi penală măsură adoptată în domeniu, imorală cât cuprinde şi de-aiurea, a Primarului şi celor care au aprobat aşa ceva. Guşterul acesta de Hristache Bogatu, care nu a făcut „două beţe cruce” pentru comunitate, în fapt, este un tip şmeker, ca mulţi alţii apăruţi în democraţia originală a românilor, fără cultură şi carte, dar cu o şulfăreală înnăscută, cu o viclenie specifică gen Dinu Păturică, un ţăran parvenit, ce a speculat până în profunzime tarele inerente ale instaurării noului regim postdecembrist..

Auziţi şi crucuţi-vă, cum este posibil? Cum este legal? Cum de nu este incompatibil? Cum de nu se recunoaşte de către autorităţi că individul acesta, consilier pe-se-de fiind, a sfidat şi şi-a bătut joc de toate instituţiile posibile, atât pe plan local, cât şi central. Nicăieri în lumea civilizată (aici e clar că nu e valabil pentru România), nu poţi să fii în acelaşi timp şi sindicalist, ba chiar mai mult şi Preşedinte, iar în acelaşi timp să fii şi patron. Adică el este şef de sindicat (se încalcă legea organizării sindicale şi patronale) şi totodată patron, şef de sindicat al şoferilor şi patron de firmă de transport, cu mjloace specifice de transport şi salariaţi. Nu este aşa că vă apucă nebunia? Nu este aşa că trăim în „fantastica Republicuţă Galaţi”, unde orice este permis şi admis? Individul acesta veros, nu a ezitat ani de zile să se protejeze cu ajutorul politicului, acoperind trasee pentru propria afacere, influenţând ani şi ani la rând politicile originale şi de rahat de desfăşurare a administraţiei în strategia de dezvoltare a transportului de persoane la nivel de judeţ şi municipiu. Hristache, ani şi ani de zile, fiind consilier cu cele mai multe mandate după regretatul Rainea, mandate câştigate după cum spun gurile rele cu ajutorul sacoşelor de plastic trântite pe masa tovarăşilor şefi de partid, a ştiut să ghidoneze cine şi cum are dreptul să intre în „sistemul” de transport, atribuirea rutelor, preţul biletelor, al licenţelor, ce, cum şi cât.

După ştiinţa noastră şi a altora, mogulul sindicalist şef, patron şi consilier, totodată a acumulat în toţi aceşti ani o avere impresionantă, manifestându-se conform normelor post-decembriste, adică vilă, maşină de lux, opulenţă, se spune prin târg (noi nu ştim) că şi iubite fără număr, adică toate „calităţile” ciocoilor de tip NOU.

Ne-am uitat şi noi în stânga şi în dreapta, la alţii, adică la sediul sindicaliştilor de la Alfa, de la Frăţia sau Farul, ăştia care de ani de zile au gura mare, apără interesele sindicaliştilor, am întrebat şi nimeni nu a primit vreodată un leu. Mai ştim că legea permite ajutor şi înlesniri financiare doar pentru organizaţiile recunoscute după lege ca reprezentativitate, sau pentru cei foarte puţini care sunt „de utilitate publică” (cum e cazul Patronatului IMM). Ori sindicatul lui Bogatu e vai de mama lui, nu este reprezentativ, deci practic nu există, nu este invitat nici să participe la Dialogul Social al Prefecturii. Sediul sindicatului fantomă e de fapt un spaţiu atribuit de partid pentru Bogatu, interesul său fiind folosit pentru alte întâlniri şi paranghelii de partid, adică pe-se-de.

Amplasat pe malul Dunării, la parter de bloc pe o structură în afara acestuia, construcţie de sine stătătoare, a fost sediu pe vremea împuşcatului pentru unul dintre şantierele fostului Trust de Construcţii.

În atare condiţii, noi cerem Curţii de Conturi, Poliţiei Economice şi DIICOT să se intereseze de contractul de închiriere, de când? cum? care este nivelul de chirie stabilit şi în ce bază, adică s-a plătit, actele legale ale sindicatului în baza Legii 62/2012?!? Dacă sunt înscrişi în registrul organizaţiilor de la Judecătoria Galaţi etc.

Ne-am săturat de lichelele astea politice care nu mai au limite, nu le mai ajunge şi atentează la bugetul şi aşa vai de mama lui, al judeţului Galaţi.

Observator 1 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF