logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Filiala Moldova, are sediul la Galaţi, pe strada Dr. Carnabel, la parterul blocului A 16, spaţiu închiriat pe bani publici de la o firmă privată. La nivel naţional ANPA este condusă de către Cristinel Gherghişan, iar Filiala Moldova, de către Vasile Bocăneală.

O măsură stupidă, parcă luată de nişte indivizi cu capete de scoică, provoacă adevărate ambuscade în fiecare zi de vineri, în primele trei luni ale anului. Pescarii care vin la ANPA-Filiala Moldova pentru a-şi viza anual permisele de pescuit, se adună vineri de vineri, de pe la ora 5,00 dimineaţa în faţa blocului A 16, încât blochează accesul locatarilor, aceştia fiind nevoiţi să se roage de pescari să le permită să iasă din bloc sau să intre în locuinţe. Ei fumează, tuşesc, râd ca la bufet şi vorbesc tare, aşa cum nu fac pe baltă. Ei deranjează somnul şi liniştea locatarilor cu toată nesimţirea dată de educaţia precară pe care o au. Dar asta-i treaba lor şi a celor care i-au adus pe lume. Grav este, însă, că cei pe care îi plătim din bani publici îşi permit să lucreze la vizarea permiselor doar o singură zi pe săptămână, iar de la Suceava până la Galaţi sunt înregistraţi circa 10.000 de pescari, conform spuselor şefului Filialei Moldova, Vasile Bocăneală.

Şi când mă gândesc la faptul că vinerea e o zi scurtă la bugetari, batjocorirea oamenilor devine completă.

Şeful Bocăneală îmi spune că permisele de pescuit pot fi vizate şi de către asociaţiile judeţene de vânătoare şi pescuit, doar că acelea percep pentru o astfel de manoperă 100 de lei, pe când ANPA percepe o taxă de doar 30 de lei, iar pensionarii beneficiază de gratuitate.

Acum se explică pe deplin de ce se îngrămădesc pescarii în uşa Filialei ANPA precum oile mânate la strungă.

Dar, bre, pescarilor amatori, băgaţi-vă două deşte în … şi strigaţi după ajutor, dar nu încălcaţi drepturile locatarilor de la blocul A 16, căci nu sunt ei de vină că şefii Filialei Moldova nu au fost capabili să găsească un spaţiu adecvat pentru instituţie şi au preferat să închirieze de la o firmă privată un sediu impropriu, chinuindu-vă şi pe voi, pescarii, şi pe locatari, mai ales că după închiderea tarabei, în fiecare vineri rămâne în urma voastră un munte de mucuri de ţigară, flegme, pachete de ţigări goale, căci mizeria politică şi umană, generează şi mizerie urbană … ca la ţară.

Gelu CIORICI 28 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...