logoImpact EST nr. 871 - 16.05.2021

După ce au pierdut prin Aurel Nechita primul mandat de parlamentar, din motive de incompatibilitate, iată că acum, din aceleaşi motive invocate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pesede se află în sumbra perspectivă de a pierde un al doilea deputat prin persoana lui Florin – Costin Pâslaru.

Culmea este că strategii şi liderii pesede ar fi trebuit să ştie încă din 2011 că lui Florin Pâslaru îi va trage ANI preşul de sub  picioare, dar s-au încăpăţânat să-i susţină candidatura uninominală pe listele sale la alegerile din noiembrie 2012. Avem informaţii, şi am punctat şi la momentul respectiv aici, la Impact- est, că ANI a transmis Parlamentului încă din 07.11.2011 un comunicat privind rămânerea definitivă prin NECONTESTARE – a Raportului de evaluare în cazul lui Florin – Costin Pâslaru.

ANI l-a acuzat pentru conflict de interese pe motiv că deputatul a propus şi a avizat contractul de muncă pentru fiul său, Florin – Alexandru – Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009, la biroul său parlamentar. Camera Deputaţilor a refuzat eliberarea din funcţie a demnitarului, aşa cum prevede Legea 176/2010, aşa că ANI a fost nevoită să-şi continue demersurile legale, adresându-se Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acum, iată, după mai bine de doi ani de zile, parchetul trimite dosarul în instanţa de judecată, prima înfăţişare urmând a fi în faţa completului de trei judecători ai Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu siguranţă că în cel mult trei luni se va întruni şi completul de cinci judecători ai instanţei supreme, dacă Pâslaru va ataca decizia primei instanţe. Cu certitudine, conform precedentelor create şi a unificării practicii judiciare, pesede Galaţi va pierde în numai doi ani doi deputaţi din cei patru, caz în care cetăţenii din Colegiile Ţiglina 1, Mazepa 1 şi 2, Centru şi Valea Oraşului şi din Colegiul I.C. Frimu şi Aeroport rămân (au rămas) fără reprezentare în forul legislativ.

Şi Pâslaru, ca şi prof. univ. dr. Aurel Nechita îşi va pierde dreptul de a candida şi de a concura pentru vreo funcţie publică pentru o perioadă de şase ani, aşa cum prevede Legea 176/2010.

Căci, aţi observat cum Senatul UDJ a fost nevoit să facă pasul înapoi şi să respingă numirea profesorului Nechita ca decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Tot din aceste motive, A.N. a pierdut şi şefia Colegiului Medicilor şi a Spitalului de Urgenţe Pediatrice…

Grig Ionescu 10 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...