logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

 Înainte de ’89 era meliţian, iar după, a mai prăşit olecuţă pe la instituţia transformată după norme europene, dar apoi a fost azvârlit afară cu un şut în cur. Şulfit şi instruit la „şcoala” meliţiei, omul nostru a combătut în folosul capitalismului său, punând la bătaie cunoştinţele dobândite în lupta cu infractorii ce doreau doborârea „măreţelor” realizări ale comunismului. Şi, uite aşa, încet, cu grijă, cu sprijinul unor elemente rătăcite în înfăptuirea noii societăţi, a ajuns ca omul să parvină, să urce, tot mai sus, într-o comunitate în care ierarhizarea şi recunoaşterea adevăratelor valori e legată de gard.

Tupeul, nonvaloarea, şulfismul demagogia, astea DA valori de pus în rama Republicuţei Galaţi.

Aşa a ajuns ciocoiul nostru profesor universitar şi decan la DREPT, Director la Registrul Comerţului, avocat şi mediator, conducător de limuzină de super lux, marca JAGUAR, de culoare alb, precum a văzut el în filmele americane că aveau marile căpetenii mafiote.

Într-o lume strâmbă, aşezată cu josul în sus, în care toate sunt viceversa, individul are venituri lunare mai mari de zeci de ori decât a Preşedintelui de ţară, nu mai spunem de a prim-ministrului. Într-o societate imperfectă, făcută la plesneală în stil dâmboviţean, nu este incompatibil să te înfrupţi cu amândouă mâinile şi de la stat şi de la privat, sau că domeniile pe care le practici intră în concurenţă neloială, în care tu centrezi, tu dai cu capul, tu aperi. Adică ce nu se poate sau trebuie rezolvat la Registru de către comercianţi, se rezolvă la cabinetul de avocat sau mediator sau la cabinetul de peste drum de Registru, ce aparţine pe filieră „cui trebuie”, nu-i aşa domnule Oprea Răducan?

Se plâng antreprenorii de pomană pentru şicanele la care sunt supuşi, dacă respectă filiera şi taxele cui trebuie date în mod legal, dar oare „moralul” nu mai poate fi invocat? Se merge din plin pe premisa că „ceea ce nu este interzis este permis” şi că la „vremuri noi, tot noi”, până când oare?

Dar să dai cu tifla în mediul academic, să dai cu vitriol prin plagiat şi să nu se întâmple nimic, ce spui d-le rector Bârsan? Sau d-le Preşedinte de Senat, Lucian Georgescu? Cu ce vă are la mână fostul meliţian?

Am asistat, din păcate, după evenimentele din decembrie ’89 ca tot mai multe gunoaie să iasă la suprafaţă, tot mai mulţi impostori să se infiltreze în diferite structuri, iată de ce am ajuns astăzi în situaţia în care ei râgâie de bunăstare şi opulenţă, iar România a fost adusă la sapă de lemn.

Ce ne miră este stilul acesta de „OMERTA” în care neglijenţa şi nepăsarea este distructivă din partea unora care ar putea să rejecteze specimenul din insectar.

Păi serviciile ce fac? Dar Universitatea? Dar Justiţia? Dar Camera de Comerţ? Dar Preşedintele IMM-iştilor, care face parte din Comisia de Consultanţă şi Dialog al Ministerului de Justiţie?

Dar implicarea fratelui domniei sale îmbârligat adânc în dosarul Aviasan? Pe la colţuri se bârfeşte că de fapt, în realitate, în spate era… leopardul Jaguar.

Din păcate, la aşa exponent al democraţiei şi capitalismul, al ştiinţelor juridice, aşa Republicuţă cu ai săi indivizi „rupţi în fund”.

Observator 10 - aprilie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF