logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Primăria ne anunţă că a început înlocuirea indicatoarelor rutiere de informare din oraș. Tot alea pe care le-a mai înlocuit și acum șapte luni. Și tot pe banii noștri. Încă o ţeapă trasă cetățenilor. În mandatul lui Stan, cetățenii au toate șansele să fie mințiți în față la modul oficial.

Încă o țeapă Made în Primarul Stan

Mai precis, Primăria ne zice că a început înlocuirea indicatoarelor rutiere de informare din oraș, la fel cum ne informa și acum șapte luni. „Sunt înlocuite acele indicatoare cu scrisul mic, dificil de citit de la distanță, cu unele noi, pe care informațiile sunt tipărite cu litere vizibile de la depărtare. 30 de astfel de indicatoare vor fi înlocuite la nivelul municipiului Galați, lucrările fiind planificate să se încheie la sfârșitul săptămânii viitoare. Noile indicatoare vor fi montate, după consultarea Poliției Rutiere, în cele mai importante puncte de trafic din Galați, îndeosebi în apropiere celor şase intrări/ieșiri în/din oraș și în marile intersecții. „Lucrările de înlocuire a indicatoarelor rutiere de informare nu vor afecta circulația autovehiculelor”, se arată în comunicatul de presă. Noile indicatoare rutiere din Noul Galaţi reprezintă încă o ţeapă trasă cetățenilor, după cum scriam aici. Dar sunt şi o dovadă că autorităţile mint cu neruşinare, inclusiv în declarațiile către presă, către cetățeni în fond. După ce au susținut că totul e în regulă și presa este cârcotașă, edilii au ajuns la părerea celor care îi criticau acum șapte luni.

Polițist de toată siguranța și încrederea

Faza cu consultarea Poliției Rutiere este fix o insultă la adresa inteligenței noastre, dar și a polițiștilor (atâta câtă e!). Fiindcă, fix acum șapte luni, când a fost întrebat despre indicatoarele minuscule, mai țineți minte ce a răspuns inspectorul Bogdan Carp, şeful Poliţiei Rutiere Galaţi? Luați de-aici: “în ultimii doi ani, Poliţia Rutieră a notificat mereu Primăria pentru a monta astfel de indicatoare, pentru că în oraş erau maxim şapte astfel de panouri. Cu alte cuvinte, montarea noilor panouri nu a mai necesitat avizul Poliţiei Rutiere, considerându-se că indicatoarele au fost montate ca urmare a solicitărilor noastre”. Oare acum ce va mai spune?…

Un nou caz penal îngropat?

Pe de altă parte, să nu uităm un lucru. “Sfertuirea” inscripțiilor de pe indicatoare s-a făcut cu bună ştiinţă, începând din caietul de sarcini al licitației şi terminând cu recepţia lucrărilor. Chiar din etapa de clarificări, un ofertant a atras atenţia că nu se respectă standardele. Dar Primăria Galaţi a insistat cu seninătate: “las’ aşa, că ştim noi mai bine!”. Oficial, răspunsul a sunat așa: „ne menținem punctul de vedere potrivit căruia înălțimea literei va fi de 200 mm”. Mai mult, în cadrul licitației s-au comandat 200 mp de panouri. Numai că, stabilind dimensiunile literei cum “a vrut muşchii lor”, oamenii primăriei nu doar au ignorat standardele SR 1848 -1, 2, 3 din 2011 actualmente în vigoare. Ci, dat fiind că panourile rezultate au aproximativ 130 x 110 cm (deci cam 1,5 mp) rezultă că la 45 de panouri ies doar vreo 67 mp. Deci o treime din ce s-a comandat și, evident, plătit. Restul până la 200 unde or fi oare? Oare, dacă primarul Marius Stan, omul său, Radu Dinu, care a condus comisia de licitație și alții de-ai lor ar primi doar o treime din salariu, ce-ar spune? Dar și cu numai o treime din pedeapsa pentru cheltuirea frauduloasă a banului public rău le-ar sta?…

Mizerie înpătrită sau chiar la pătrat?

Pentru comparație măcar ochiometrică, un panou conform standardului pentru indicatoare de orientare înaintea sensurilor giratorii are 2,6 x 2 m. Astfel de panouri LEGALE încă se mai găsesc la Inelul de Rocadă, de exemplu. Practic, mizeria autorităților, girată de poliţia rutieră, e înpătrită! O dată fiindcă au comandat lucruri sub-standard cu bună-ştiinţă. A doua oară fiindcă şi-au bătut efectiv joc de banii cetăţenilor recepţionând cam O TREIME chiar şi faţă de ce se ceruse în caietul de sarcini. A treia mizerie este nonşalanţa cu care purtătorul de cuvânt al Primăriei a dat răspunsuri în doi peri sau false presei, adică opiniei publice în fond. Iar a patra va fi cea de acum, când, tot pe banii cetățenilor, se vor înlocui panourile de-abia plătite. Și asta fără ca cineva să plătească din buzunar, să fie sancționat în vreun fel sau măcar să-și dea demisia de onoare!

Made în Galați (Mihai Angheluță jr) 10 - aprilie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...