logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Scrisesem acum un an despre senzaționalul cumplit de întârziat ce se petrecea după 13 ani de petiții și scrisori și strigăte în pustia administrației și justiției de Galați. Era cât pe ce să se întâmple- o stradă furată de hoții de teren și întabulată la meserie, putea să redevină ce a fost, o stradă de margine de oraș, cu limitele cuprinse între str. 9 mai 1945 și Magistrala Siderurgiștilor Vest, conform Nomenclaturii stradale a Municipiului Galați, aprobată în 2013. Aprobată, dar neaplicat în teren, deci zarva administrativă din 2013 a fost din nou degeaba.

Pentru administrația cu memorie scurtă și apucături de haită flămândă

să facem o acoladă de istorie tâmpită (vorba lui nea Baca). Str Pictor Isser dispăruse pur și simplu, fiind inclusă de Vagner Zănel în proprietatea lui care se învecina cu strada. Au plâns vecinii după drumul dispărut, unii au plâns de-a binele, bătuți de agresorul Zănel (de exemplu aviatorul pensionar Ion Ionescu), s-au făcut petiții și procese, s-au tras sfori, s-au mituit experți (ce-o mai fi falsificând oribila doamnă Blănar?). Ca să răsucească mâna la spate și administrației de tristă amintire a lui Moș Nicolae, Vagner Zănel a trântit chiar în capătul drumului furat o căsoaie inutilă, deși pe dedesupt trecea conducta magistrală de apă. În 2006 a reacționat Prefectul Panaitescu și a încercat dreptatea, dar Primarul Mitică s-a făcut că lucrează, punând la cale o mânăreală specifică caracterului lui de ranchiunos îmbătrânit în rele. Minunea deschiderii drumului manglit s-a întâmplat pentru că Prefectul Emanoil Bocăneanu a rupt șirul fandoselilor și golăniilor de găști de partid și a pus organele la lucru. Un chestor de poliție de la Ministerul de Interne a reverificat situația de pe teren și a dispus în regim de urgență să se elibereze drumul furat. Era în primăvara lui 2013. Binecunoscutul Drum al Hoților, ultimul înainte de Șoseaua de Centură când mergi pe Drumul Viilor era gata să redevină str. Pictor Isser. Era momentul ca un șir întreg de potlogării și falsuri comise repetat și în bandă organizată, atât la Primăria Galați cât și la Oficiul de Cadastru sau la Prefectură să se termine într-un moment al adevărului. Se continua logic și o dreptate divină-Cel de Sus i-a pus la locul meritat pe turbulenții disprețului administrativ. Vagner Zănel a murit în cada cu apă fierbinte, Leonard Fințescu și Traian Mândru se odihnesc pe veci, Dumitru Nicolae rătăcește prin orașul paraginilor programate de el însuși iar Silviu Vlase, Mihai Boldea, Aurica Luchiniuc (și pe ici pe colo, Nicolae Reti) încearcă senzațiile tari ale recuperării prin urmăriri penale și prin pușcărie.

Când să spună hop!, riveranii fără ieșire la stradă au intrat în Fundătura Primăria Stan

Au mai trecut 11 luni degeaba, strada Pictor Isser rămâne doar pe hârtie. Au venit la fața locului inspectori guvernamentali cu promisiuni forte, Prefectul Bocăneanu a fost arestat puțin iar cetățenii afectați de brambureală merg haotic de la o cameră la alta a Primăriei Stan. Se dau telefoane, se fac recomandări, se trafichează influență, se întredeschid uși și se trântesc altele, se dau audiențe la crăpatul ușii, viceprimarul Radu Cosca promite că va veni la fața locului, dar are și el memorie cât de la ușă la birou. A fost încă o întrevedere și cu viceprimarul Florin Popa, și cu arhitecta șefă Teodora Voicilă, și minune-pentru noii funcționari din Noul Galați sunt valabile constatările vechiului pușcăriaș de la Urbanismul lui Nicolae-Silviu Vlasie: str Pictor Isser nu există! E clar, trebuie aplicată soluția finală. Adică ultima soluție-să treacă timpul, care le rezolvă pe toate. Să recapitulăm: Vagner Zănel –fiert în cadă, prefecții Fințescu și Mândru-urcați la judecata de apoi,  Silviu Vlase, Mihai Boldea, Aurica Luchiniuc au încercat senzațiile tari ale pușcăriei, juristul Macovei și experta Blănar au pete penale și nici „mânuitorii” de la cadastru-Adăscăliței, Căpățână și tot neamul lor cel scârbos de atent- nu se simt prea bine. Care urmează?

Silviu VASILACHE 21 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...