logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

electrocentrale-galati-727x404
Şi nu mă refer la Black Friday. Ci la vineri 3 aprilie 2015. Ziua în care apa caldă în Galaţi va deveni amintire. Şi asta pentru ca un grup de indivizi care nu au nici o legătură nici cu noţiunea de termoficare şi nici cu oraşul ăsta a venit în oraş. Şi îi numesc aici pe Laurenţiu Octavian Graure şi Sinan Mustafa.

Laurenţiu Octavian Graure – director general Electrocentrale Galaţi. “Scuturat” de administratorul judiciar, negociază şi încheie un armistiţiu cu acesta şi îşi împart frăţeşte ceea ce în curând va deveni hoitul centralei electrice de termoficare Galaţi. Mulţumită relaţiilor din minister (vezi http://goo.gl/u7bBJI) îşi menţine funcţia de director general şi o indemnizaţie de 16 000 lei lunar. Plus maşină la scară fără limită de km, plus cazare la Vega pentru el şi şofer. Plus alte drepturi… Cele conferite de Contractul de mandat. A fost nevoit să accepte funcţia de director la CET Halanga (obligaţii ce să-i faci?) dar nu a putut renunţa la salariul de la Galaţi. Aşa că este în delegaţie. 500 lei diurnă. Pentru el… Plus alţi 200 pentru şofer. Care atunci când vine la Galaţi doarme în biroul fostului director Grosariu. Pentru 4000 lei/lună

Sinan Mustafa – Omul de Paie Venit să Taie. Odată ajuns este convertit de Graure la creştinism. Şi uns Director de Risc. Este convins că nu are nici un rost să salveze Electrocentrale (aşa cum se lăuda când era musulman) şi mai bine e să accepte situaţia existentă. A se citi salariu de 16000 de lei/lună. Plus diurna corespunzătoare. Amână planurile de demolare până la declararea falimentului. Când se vor prinde cei de la Romgaz. Până atunci se mulţumeşte să mai încaseze 2750 euro + TVA lunar şi încă 2,5% + TVA din valoarea încasărilor (nu a creanţelor istorice ci a încasărilor). Deci dragi gălăteni la fiecare 100 de lei plătită la Apaterm îi băgaţi în buzunar 2,5 lei (plus TVA)

Şi pentru că nu puteau s-o comită singuri au apărut şi cozile de topor…

Tatiana Pisu – director economic sub Tudor, Linteş, Urbanschi, Stanciu, Tudor. A închis ochii la toate şmenurile acestora. Şi nu e proastă. A făcut-o doar din interes. 3 concedii pe an numai în străinătate. Compromisul suprem… cu Graure. Îţi decontez orice numai să mă laşi să-mi fac mersurile. 2% din valoarea facturilor onorate la plată.

Mihaela Nestianu – director comercial sub Tudor, Linteş, Urbanschi, Stanciu Tudor. Nu a reuşit să branşeze nici un calorifer la sistemul centralizat de termoficare deşi în epoca Urbanschi CET Galaţi avea licenţă clasa A de distribuţie a energiei termice. Arogantă, lacomă, interesată numai de buzunarul propriu. Blondă. A devenit imediat mâna dreaptă a lui Graure.

Dorin Ciobotaru – director tehnic. Cooptat pentru că avea experienţă în sifonarea banilor din Fondul de Reparaţii. Împreună cu Sorin Vasioiu se descurcă de minune. Şi mai fac ei doi ceva împreună. Lumea bună ştie ce.

Ştefan Comşa – şef secţie turbine. Bun la semnat situaţii de lucrări. Pentru darul de a fi lăsat din când în când în biroul lui Ciobotaru este gata să-şi trădeze oamenii. Să-I trimită acasă fără bani.

Silviu Stratulat – adjunct şef secţie. Şi-a umplut buzunarele cu contractele Romelectro şi Allrom. Şi nu numai pe-ale lui ci şi pe ale lui Urbanschi, Stanciu, Tudor.

Anton Chirtic – şef secţie cazane. Împreună cu Comşa, Vasioiu, Ciobotaru umplu tolba celor de la RAEMGAL şi ANM. Complet dezinteresat… Cică.

Mirela Tăbăcaru – sora Tatienei Pisu. Angajată în funcţie de dealer autorizat Oriflame, Avon. Vânzător ambulant de poşete, portofele şi alte asemenea. Tot ce are legătură cu tratarea apei.

Simona Homner – şef serviciu Marketing. Cumătră cu Mihaela Nestianu. Mâna dreaptă a Mihaelei Nestianu.

Mihai Popa, Dan Alexa, Viorel Ghenea, Ion Stanciu (acelaşi cu directorul general Stanciu) sau comitetul sindicatului. Într-o permanentă negociere cu administraţia. Accepta toate condiţiile acestora (renunţarea la plăţile compensatorii în cazul disponibilizărilor, sporuri, alte prime) în schimbul promisiunii de menţinere a unor persoane propuse iniţial a fi concediate: este menţinut în funcţie şi fiul lui Popa – specialist în… teologie. Şi asta pentru că numai Dumnezeu mai poate salva centrala asta. Popa şi Alexa au deciziile de pensionare în buzunar. Şi nu pleacă aşa cum au făcut-o alţi 40.

Ce va urmă: După 1 aprilie CET Galaţi se opreşte. Pentru oraş asta înseamnă 6 (şase) luni fără apă caldă. Mustafa şi Sinan vor avea apă caldă, pentru ca Vega are centrala proprie. Salariaţii CET vor pleca în concedii de odihnă, în şomaj tehnic şi concediu fără plată. 6 luni.

Aşa că stimaţi gălăteni abuzaţi de reduceri şi cumpăraţi centrale. Sau măcar boilere şi calorifere electrice. Sau rugaţi-i pe cei care lucrează la CET să-i gonească pe cei de mai sus. Cât încă mai există fier pe fier acolo. Pentru că cei de la Romgaz nu s-au prins. Încă.

G.C. 30 - noiembrie - 2014

4 Responses so far.

 1. SinanPasanCapusan spune:

  Sinan Mustafa omul de paie?Cred ca e omu’ cu koaie,nu stiu daca ale lui.Urmeaza o reteta simpla,de „succes”.A grabit falimentul SC Servicii Energetice Dobrogea SA Constanta,fiind numit,initial,administrator special de catre Vosganian,apoi adminsitrator unic si in prezent e director general la aceeasi firma,aflata in lichidare.E sustinut dupa acelasi scenariu,ca in cazul Electrocentrale,de catre lichidatorul Maestro SPRL din Constanta.Mustafa Sinan este tatar,din Constanta.E un tip absolut „penal”.N-are nici o treaba cu legea,onoarea si managementul. E mediocru,insa foarte manipulativ.Pune accent pe imagine (haine de firma) si vorbe mari,fara acoperire.E capabil de orice pentru interesul propriu.Nici nu va imaginati ce poate face individul asta!Maestro SPRL e un consortiu impreuna cu Casa de avocatura „Frangeti,Popescu,Grigore”;ca director general incaseaza aproximativ 5000 lei fara sa faca mai nimic – se pare ca trece pe la firma vreo 2-3 ore pe saptamana desi are program de 40 de ore pe saptamana;restul timpului…la Galati si…?!Pe langa aceasta functie,mai este administrator la doua societati private pe care le detine(KRAL AUTOINTERMED SRL Constanta si HSS BESTAUTOMOTIVE SRL Constanta) fiind, concomitent, administrator la alte doua societati cu capital de stat-UZINA TERMOELECTRICA MIDIA SA NAVODARI si ELECTROCENTRALE SA GALATI).Pare „capusa” perfecta acest individ de Constanta.DNA nu vede nimic,nu-l ia la intrebari? Cum poate fi atat de UBICUU?!? Sigur nu stiti cum s-a preocupat de soarta „caldurii” galatenilor: in luna septembrie 2014 a stat la caldura,intr-o statiune din Turcia(Bodrum – “Saint-Tropez-ul Turciei”),timp de doua saptamani, in conditii de lux…Puteti verifica toate informatiile,sunt absolut reale!

  • Un roman spune:

   Nimic nou sub soare !
   Toate-s vechi si noua toate…..
   Istoria se repeta si azi in 2017 , ii merge tatarului, stie cum sa ne faca….. nu se stie insa cat ii mai merge…..

 2. Orlando spune:

  Nu va mai spune nimic de firma Valceana 93- 22 DE ANI DE CAND LUCREAZA CU CET GALATI vorbim de apa calda a orasuluisi caldura nu numai ANM si Raemgal si Rovis mai nou.

 3. Sorin spune:

  Buna ziua,
  poate sa ma lamureasca si pe mine cineva, ce fac exact Dorin Ciobotaru cu acel Sorin Vasiloiu?
  Multumesc anticipat.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...