logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Pe strada Domnească nr. 62, într-o clădire aflată în proprietatea ex-ministrului pesedist al Mediului, Petru Lificiu, a fost instalat şi inaugurat, în prima decadă a anului 2013, Oficiul Consular al Republicii Kazahstan în România.
Pe un banner învârtit prin gunoaiele pistei betonate a curţii interioare, am putut vedea numărul de telefon al Oficiului Consular. Am format 0749.717.293, dar nu răspunde nimeni. Totuşi pe site-ul Ministerului de Externe figurează ca fiind funcţionale două Oficii Consulare ale Republicii Kazahstan: cel de la Galaţi şi cel de la Constanţa. Acolo se justifică, întrucât Kazahstanul a cumpărat de la Dinu Patriciu Petromidia Năvodari.
La Galaţi nu mai funcţionează nici Marius Stan, cel îmbrăcat în ţinută tradiţională kazahă, odată cu inaugurarea instituţiei, şi nici (Pu)Lificiu nu mai vinde centrale termice Buderus, firmă germană pe care ex-ministrul o reprezenta în România şi la care era şi acţionar. Oricum, se spunea că după vânzarea afacerii şi a acţiunilor, omul, nativ al unei comune din judeţul Galaţi, a devenit milionar în euro.
Aşa că dă-l în mă-sa de Oficiu Consular şi de casă situată în burikul Galaţiului, pe care a cumpărat-o de la fostul deputat UDMR şi fostul prefect de Vaslui, Szekely Levente.

(G. Ciorici) 24 - iunie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...