logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. Ciclonul aduce ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică în jumătate de ţară, în următoarele trei zile. Ciclonul din Marea Neagră va afecta România în următoarele trei zile, iar Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate inclusiv avertizări de tip cod roşu de ploi torenţiale. Ciclonul va aduce ploi, furtuni şi rafale de vânt de până la 90 de km/h. Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată de un satelit, iar imaginile au fost publicate de site-ul SAT24.com.
Potrivit ANM, ciclonul va aduce cantităţi de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată, iar avertizarea este valabilă până duminică, 20 iunie, la ora 22.00.
În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp. Potrivit ANM, ciclonul va aduce cantităţi de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată, iar avertizarea este valabilă până duminică, 20 iunie, la ora 22.00.
„Este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri, de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.
Aceasta nu a exclus ca, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roşu.
Sursa: https://www.antena3.ro/meteo/formare-ciclon-marea-neagra-filmata-satelit-605012.html

(R.I.) 18 - iunie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...