logoImpact EST nr. 858 - 26.02.2021

Măi oameni buni, ca să vedeţi câtă incompetenţă, rea credinţă şi şmecherie este în capul unor nevolnici care temporar au ocupat sau ocupă funcţii de conducere în administrarea judeţului sau oraşului nostru, vom face o trecere în revistă a unor obiective de investiţii ce s-au realizat în Republicuţă cu ajutorul banilor europeni. Acesta, adică poporul european, cel care dă cu banul în noi, de care noi ne batem joc, pe care îl sifonăm în interes personal, ar trebui ori să pună parul pe noi ori să ne dea un şut în cur din Europa unită şi civilizată.

Hai să vă dăm câteva exemple de tocat bani europeni (care în fond sunt şi ai noştri, că şi noi cotizăm nu?) de aiurea şi pentru care nu plăteşte nimeni.

Vă mai aduceţi aminte de ideea trăsnită a lui Gogoncea, care a „mâncat” zeci de mii de euroi, de a comanda construirea şi achiziţionarea de trăsuri la Consiliul Judeţului? Trăsurile acestea zac, se deteriorează, se uzează prin nefolosire în garajele CJ-ului gălăţean, de ani de zile. O utopie, o prostie, o hotărâre luată la „beţie”? Cine ştie? Ceea ce este cert, este că s-a ales praful de banii europenilor.

O altă trăsnaie care a costat cât „o navă de război”, de aceasta, de patrulare „pentru coastă” şi care aparţine lui Gogoncea, Casian şi Sergiu Dumitrescu cunoscut sub numele de „Bolovanul popii”, a constat în construirea „Pânzarului moldovenesc”. Această navă din lemn, corabie, barcaz, dracu’ ştie ce este, necunoscută şi generatoare de păreri contra ca autenticitate şi copie istorică, a mâncat un sac de bani mai apoi ca întreţinere.

Cert este că de ani buni, vaporul acesta nu funcţionează, nu este utilizat, a zăcut ani de zile, părăsit pe Faleză, ca un „monument” jalnic şi kitsch urbanistic, alături de monstruoasa construcţie (copie) a navei „Libertatea 2000”?!?

Cine plăteşte prostia? Cine plăteşte şi fluturii indivizilor pe creier pentru toate acestea? Păi, cine? NOI, POPULIMEA EUROPEANĂ.

O altă bătaie de joc, pe bani europeni care s-au volatilizat, de care s-au ales praful şi pulberea, a fost şi proiectul iniţiat şi dezvoltat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” condus tot de „bolovanul popii” şi care dorea înfiinţarea unei răchitării, împletituri din nuiele, coşuri şi alte bazaconii, de reinventare a meşteşugului popular, tradiţional, pe malul Prutului.

Nu s-a făcut nimic, nu a funcţionat nimic, nu s-a produs nimic, NU a plătit NIMENI NIMIC pentru prostie, hoţie, şmecherie. Ce a mâncat „lupul” e bun mâncat.

Vă vom prezenta o altă năzdrăvănie, gândită şi realizată de-a-n boulea, de data acesta de CHEBAC şi acoliţii prin care s-au tocat o groază de parai de pomană. Pe o ideea futuristă, nerealistă şi de aiurea la Pădurea Gârboavele s-a construit aşa zisul „Muzeu al satului”. Controversat şi hulit de cel mai apreciat etnograf local, o panaramă ce nu are nimic comun cu tradiţia, autenticul, construit într-o locaţie bântuită doar de animalele sălbatice ale pădurii, la care accesul pentru oameni sau publicul larg este anevoios, „pentru mână”, motiv pentru care vizitatorii sunt ca şi inexistenţi.

O parodie, o prostie pentru care nu plăteşte NIMENI, bani aruncaţi la gunoi (sau în pădure).

Aceiaşi indivizi au cheltuit o groază de bani ai populaţiei europene pe alt şmen, pe altă „meşcherie”, de rămâi trăsnit.

De data aceasta au dat-o pe „transfrontalieră”, adică au gândit un Centru pentru întâlniri, instruiri, socializări, business la care să participe d’alde moldoveni şi ucraineni, găzduiţi la români la cunoscuta VILĂ de la ZĂTUN.

AIUREA! Nu se întâmplă NIMIC… Ba da, tot ca înainte: cine se duce, cine are voie şi multe altele. Vorba aceea: „afară este vopsit gardul, înăuntru leopardul”, lasă că merge pentru proşti, ca asta suntem noi, populimea gălăţeană, la care acum o adăugăm şi pe cea europeană.

Şi totuşi cine RĂSPUNDE pentru PROSTIE sau de ce nu (mai sigur) pentru fapte „deliberat” făcute în cunoştinţă de cauză, cu o motivaţie absconsă. 

Vasile Periscop 12 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg