logoImpact EST nr. 887 - 25.09.2021

În sfârşit, s-ar părea că România, încet dar sigur iese din anonimatul cu aspect de ghenă de gunoi şi din punctul de vedere al sportului rege, sau fotbal cum curent i se mai spune.
N-ar trebui totuşi să ne bucurăm în exces, pentru că această echipă superbă U21, care a învins pe urmaşii unei vicecampioane mondiale, în speţă Croaţia, are majoritatea jucătorilor crescuţi şi educaţi prin alte ţări de soare pline, cu excepţia unor fotbalişti care provin de la Viitorul lui Hagi, care, la rândul lui, a făcut totul cu banii şi cu munca lui.
Bravo Gică! Nu la fel aş putea spune şi pentru conducerea Federaţiei Române de Fotbal, nişte indivizi care iau o căciulă de bani, fără să mişte un deget.
Poate sunt nedrept pentru că nişte „mişculaţii” tot fac ei.

ROMÂNIA U21 VS CROAŢIA U21: 4 – 1

Dacă n-ai fi urmărit meciul pe ecranul TV şi ai fi văzut doar rezultatul aproape că nu-ţi venea să crezi.
Cu un Ianis Hagi care seamănă din ce în ce mai mult cu celebrul său tată, cu un Tudor Băluţă care aminteşte de Radu Numvailler, fiind considerat cel mai bun de pe teren, la vârsta de 20 de ani, dar şi acesta îşi ia zborul în Anglia la Brighton, fiind notat la sfârşitul meciului de către redactorii GSP cu nota 9, cu un Puşcaş care aduce cu Viorel Moldovan, sau orice alt vârf de echipă naţională, cu doi fundaşi centrali de naţională mare, Nedelcearu şi Paşcanu, cu Cicîldău alături de Băluţă în faţa liniei de fund, şi cu toţi ceilalţi pe care nu-i mai enumăr, dar cărora le spun felicitări până când rămân fără echipamentul de rigoare, putem şi noi privi un meci cu capul sus, şi ochii larg deschişi. Nu putem să nu amintim şi pe cei care au absentat fără voia lor, dar care sunt cel puţin la fel de valoroşi, ca de exemplu Răzvan Marin.

Să se vadă că-s mai breji, i-au lucrat şi pe engleji

ANGLIA U21 VS ROMÂNIA U21: 2-4

Câteva nedumeriri!
De ce un meci „interzis cardiacilor?” De ce un meci nerecomandat celor care stau prost cu „ceasul”? Păi nu sunt şi aceştia chibiţi? Nu sunt şi ei nişte „românaşi verzi?”, după cum le place unora să spună? Nu suferă şi ei cu acelaşi fel de „pitpalac” pentru tot ce-i românesc pentru Radu, Paşcanu, Nedelcearu, Hagi, Băluţă, Cicîldău, Puşcaş, Coman şi compania? Minunaţi copii! În contradicţie cu ei, selecţionerul Angliei U 21 – total lipsit de fair-play-ul tradiţional englezesc, a afirmat, făcând uz de şoriciul de pe faţă, în felul următor: „Pe teren a fost doar o singură echipă, puteam să câştigăm… ca şi cum n-ar fi auzit de expresia tipic englezească, gentleman. Ar fi trebuit să recunoască, că, putea fi şi mai rău. La declaraţii, Ionuţ Radu, spune: „Unde nu ajung picioarele, ajunge inima!” Şi mai spune cu lacrimi în ochi că este mândru de colegii săi. Păi cum altfel?

Mărunţişuri cotidiene

Gică Hagi anunţă plecarea iminentă a fiului său Ianis de la Viitorul:
„99,9% nu-l mai luăm în calcul în sezonul următor”. La câte talente se zbat la celebra academie nu cred că vor fi probleme. Vorba ceea: Are balta peşte.
Cristi Dulca va fi antrenorul echipei de fotbal U. Cluj.
C.S.A. Steaua a intrat pe ultima sută de metri în alegerea tehnicianului. „Negociem cu cinci antrenori”, a spus Bixi Mocanu, comandantul clubului.
Tot nume importante din istoria roş-albaştrilor. Se speră ca până la sfârşitul săptămânii să-i găsească înlocuitor demisionatului Marius Lăcătuş. Printre cei cu care se negociază s-ar afla următorii. Marius Baciu, Piţurcă, Gabi Balint, Rică Neaga şi Sorin Paraschiv. „Deocamdată, însă, suntem în analiză”, spune Bixi Mocanu. Până la a treia ratare se rezolvă? Întrebăm noi.

DIP - DIP 28 - iunie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...