logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

Oameni buni, astăzi când apare gazeta noastră, în Republicuţa Galaţi se va întâmpla o mare minune, mai mare decât cea de la Maglavit, în condiţiile în care privatul îşi dă mâna cu statul, spre binele ţinutului nostru, adică Patronatul IMM şi Consiliul Judeţului, Filimon şi Fotea. E he, hei!, de când aşteptăm noi să se întâmple aşa ceva, adică să se dea mâna ca în alte oraşe între entităţi diferite, societate civilă şi reprezentanţi ai administraţiei, între factori şi vectori de influenţă din diferite domenii de activitate, între partide, indiferent de culoare şi doctrine, când e vorba de interesul general, local. Ori, de-a lungul timpului, am sesizat numai orgolii, numai prostie, invidie, intoleranţă, război pe paternitatea iniţiativelor ce priveau binele comun al populimii votante. Iată, pe 16 martie,  în zi de joi, la Galaţi, Patronatul IMM, având un partener serios în Consiliul Judeţului, reuşesc împreună să producă cel mai MARE EVENIMENT gândit a veni în sprijinul gălăţenilor, al oraşului şi ţinutului acesta, aflat în căutarea suportului, a mijloacelor şi căilor pentru a ieşi din fundătura economică în care ne zbatem, a dezvoltării atât de necesare.
Conform conferinţei de presă la care am participat, se pun „faţă în faţă” oferta localnicilor, deci a autorităţii administrative prin Consiliul Judeţului, a cadrului investiţional şi facilităţilor acordate, precum şi a mediului de afaceri prin Patronatul IMM pentru parteneriat de investiţii, dar şi pentru export, în primul rând. De cealaltă parte se vor afla invitaţii (cum nu s-au mai văzut), şefi de misiuni economice fără număr, din America de Nord şi Sud, din Asia, din Rusia şi fostele ţări CSI, din zona ţărilor nordice, din zona Golfului, din Europa Occidentală, reprezentanţi de la Bruxelles. Alături de aceştia, reprezentanţi ai ambasadelor, ai Guvernului, prin ministerele cu implicaţii pe economic, de la diferite instituţii precum Organizaţia Investitorilor Străini, Fondul Naţional de Garantare, Eximbank, BRD şi tot aşa, că nu avem spaţiu pentru a-i enumera pe toţi.
Vor participa sute de invitaţi din administraţie (primari şi nu numai), oameni de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor conexe.
Păi aşa, măi, oameni buni, vedeţi că se poate?! După vizita ambasadorului SUA la Galaţi organizată tot de PIMM cu implicarea administraţiei publice şi Prefectură, iată că istoria se repetă. Şi cum noi nu suntem percepuţi a pupa dosuri şi a face mătănii, fiind în opoziţie întotdeauna cu Puterea, indiferent de culoare, suntem nevoiţi să  recunoaştem că o astfel de deschidere şi procedură în alianţă, nu poate fi decât benefică, spre cinstea celor care o acceptă şi o pun în practică. Daţi-vă mâna Fotea, Pucheanu, Filimon, Bârsan, Mocanu, Puşcă, senatori şi deputaţi factori de răspundere şi decizie şi nu uitaţi nici o clipă de dezideratul primordial: cel al MEGAPOLISULUI de la Dunărea de Jos prin unirea dintre Galaţi şi Brăila! Haideţi să salvăm acest colţ de ţară!

Observator 17 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...