http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 14.04.2024

Familia Mînjineanu a dat lovitura

Conform datelor de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, la COMAT SA Galaţi, în 16 iulie 2020 a avut loc o tranzacţie vizând un pachet de 1.287.583 acţiuni, acestea reprezentând 11,83% din capitalul social. Fericitul cumpărător a fost controversatul şi veşnicul director general al acestei societăţi, Minjineanu Edy-Gabriel, acesta reuşind să obţină acţiunile respective de la SC Broadhurst Investments Limited din Nicosia, cu ceva mai mult de 1 milion de lei, mai precis 1.081.569,72 lei. A fost o achiziţie spectaculoasă având în vedere cine este vânzătorul şi cine este cumpărătorul, suma tranzacţei, cât şi preţul scăzut platit pe acţiune, adică 0,84 lei. Directorul general Minjineanu deţine 1.299.929 de acţiuni la firma pe care o păstoreşte, cu rezultate foarte proaste în ultimii 14 ani. Soţia directorului general Mînjineanu Edy-Gabriel, Mînjineanu Adina, angajată ca expert jurist la COMAT SA, deţine şi ea 1.452.261 de acţiuni, reprezentând 13,3452%, împreună aceştia deţinând 25,2909% din totalul acţiunilor emise de societate. Ţinând cont că şi Minjineanu Petru, fratele directorului, deţine 5,0798%, putem concluziona că familia Mînjineanu a devenit cel mai tare acţionar al societăţii, având împreună peste 30%.

Ape tulburi la COMAT SA Galaţi

Deşi familia Mînjineanu este în mod vădit interesată să obţină controlul la această firmă, paradoxal, societatea se confruntă cu probleme financiare şi cu dispute între acţionari, toate vizând conducerea acesteia cât şi modul de gestionare a patrimoniului societăţii. La această dată situaţia societăţii nu este nici pe departe bună, aceasta înregistrând pierderi în mod sistematic, care dau de gândit asupra managementului societăţii. Mai mult, există pe rolul Tribunalului Galaţi dosare prin care se solicită intrarea în procedură de Faliment-Insolvenţă, iar un acţionar a cerut în instanţă chiar convocarea AGA pentru alegerea administratorului, considerând că actualii administratori nu ar fi legal numiţi. Trecând peste toate acestea, se pare că interesul familiei Minjineanu pentru achiziţii masive la firma respectivă este bine conturat. Despre ce interese ascunse ar fi la această societate se vorbesc multe, au transpirat unele, vom afla, analiza şi le vom prezenta. Vă ţinem la curent cu marile probleme cu care se confruntă societatea, cu disputele între acţionari.

Leo IANCULESCU 7 - august - 2020

27 Responses so far.

 1. Valentin spune:

  Intrebarea este de unde a avut banii vesnicul Director pentru o asemenea tranzactie avand in vedere situatia pierderile pe care le raporteaza societatea? Ar trebui ca institutiile statului sa isi faca datoria si sa cerceteze acest caz. Poate vor iesi la iveala toate faradelegile facute de acest individ, toate chiriile incasate la negru!!!!!

  • Costica spune:

   Asta e întrebare? Acum se vad rezultatele muncii domnului director. Piese de mobilier in valoare de 900.000 RON de la alprom vândută de Minjineanu la negru, și după facturată lui Chelu după moartea sa. Se pare că are spate puternic acest individ de nu ii cere nimeni socoteala. O să ajungă Comatul vândut bucata cu bucata neamurilor lui pe nimic.

   • DD spune:

    E protejat de o persoana ,care a stat si in umbra lui Chelu ,si il tine departe de probleme dar pana va afla caracterul infect al domnului director si il va lasa in gura leilor

 2. Viorel spune:

  La cîţi bani a luat Mînjineanu la negru de la chiriaşi în ultimii ani normal că are omul cu ce să cumpere acţiuni. Ştie cineva cîţi chiriaşi sînt, ce chirie plăteşte fiecare şi unde se plăteşte chiria? Ăsta este pe blat cu contabila, nu are treabă cu acţionarii pe care îi prosteşte an de an.

 3. Stelu spune:

  Ruină a făcut din Comat acest excroc de Minjineanu. A tăiat podurile rulante, tot ce era din fier, sute de tone de fier vechi pe care l-a vîndut. Cu ce bani şi-a făcut conacul imens de la Schela? Totul e făcut din bani de la Comat

 4. Silviu spune:

  Locul acestui Mînjineanu este pe Traian, ştie el unde. Special a distrus BJATM-eul, ăsta vrea să vîndă terenul şi de aia l-a dus la faliment.

 5. Doina spune:

  Tirul ăla Iveco nou nouţ unde a dispărut pe care s-a dat vreo 4 miliarde de lei?
  Director atunci ca şi acum tot Mînjineanu, omul care de cînd a venit la conducere a distrus cu bună ştiinţă Comat-ul.

 6. Valentin spune:

  Dar când vor veni și controale adevărate? Nu că cele de până acum rezolvate cu sacoșa de Minjineanu? Să vii să găsești 2.000.000 de RON prejudiciu și nici o faptă penala? Asta miroase a blat făcut de ANAF cu Minjineanu. Poate se vor trezi procurorii să își facă datoria și să facă putina dreptate, sa ii ia la rost și pe funcționării din ANAF. Sa se facă inventare la stocuri, la activele societății, pe hârtie totul exista în realitate totul e la fier vechi. Greu de crezut că din salariul de director a reușit acest individ să își facă ditamai conacul și livada.

 7. D.C. spune:

  De ce nu se vorbeşte de spaţiul de la Flacăra cumpărat de Minjineanu, cum l-a făcut boboc cu banii de Comat, miliarde a tocat, şi babii din chirii tot la el ajung. Asta de ce nu se vorbeşte?

 8. Delia spune:

  Bani să nu aibă Mînjineanu? Aproape 1 milion de euro a tras de la fabrica de ulei Argus din Constanţa cu un alt şmecher, Brînză Mihai. Au amîndoi dosar deangajare răspundere la Tribunal Galaţi, vedeţi dosarul 5260/121/2013/a1 ce termen 1 septembrie 2020. I se apropie şi lui sfîrşitul în curînd pentru toate escrocheriile. Dcă mulţi nu ştiu, Mînjineanu la ras pe Chelu Cătălin de vreo 19 miliarde de lei.

 9. Valentin spune:

  Oricum nu îl duce capu’ pe Minjineanu, adevăratul infractor este Lupu Lina Florentina. Ea cu Totul Luminița au distrus și Fricom-ul acum urmează Comat.

 10. catiusa spune:

  un mare excroc care a furat cat a putut de la toti chiriasii comatului !!!

 11. Traian spune:

  Cu banii delapidaţi din Comat Mînjineanu şi tot familionul lui au cumpărat acţiuni de la Comat. Minjineanu trebuie dat pe mîna procurorilor pentru toate mîrşăviile făcute în ultimii zece ani. Să se intre în contabilitate şi se va vedea cum au plecat către buzunarul lui sume uriaşe, aprovizionări fictive, cumpărări pentru viloiul lui de la Schela, reparaţia şi modernizarea spaţiului cinematografului Flacăra, cumpărat tot de Minjineanu şi făcut boboc cu banii Comatului şi lista poate continua la nesfîrşit. El a fost mînî în mînă cu contabila Lupu, o escroacă şi o prefăcută de mare clasă. Amîndoi trebuie cercetaţi şi să plătească fraudele comise în ultimii ani.

 12. Diana spune:

  Cum să nu aibă bani acest Mînjineanu la cîte escrocherii a făcut. Vedeţi cîţi bani a produs cu Brînză Mihai, un alt mafiot, prin Galfinband Automatizări SRL Galaţi. Au luat ulei de la o firmă din Constanţa de vreo 5 milioane de lei acum fiindu-le angajate răspunderea. Intraţi pe site-ul Tribunalului dosar 5260/121/2013 /a1, poate vor răspunde în sfărşit pentru una din marile escrocherii.

 13. Camelia spune:

  Dacă tranzacţia asta de la Comat de 11,83 procente este spectaculoasă, oare cum a fost tranzacţia nevestesi de 13,34 procente? Aveţi idee cât bănet s-a băgat? Oare de unde şi mai ales pentru ce? Bărbat-su duce societatea pe marginea prăpastiei dar nevasta cumpără la greu. Cum s-o fi numind asta? Poate cineva să spună?

  • PPL spune:

   Trebuie inlaturata o persoana de langa el ( INGERU PAZITOR) si atunci sa vedem unde ajunge domnu MINJINEANU ,unde e locul

   • Actionar spune:

    Pentru ce a făcut acesta în ultimii ani, delapidare, gestiune frauduloasă, spălare bani, ruinarea cu bună ştiinţă a societăţi nu-l scapă nimeni. Trebuie făcută o plîngere de către acţionari la DIICOT Bucureşti şi nu scapă.

 14. Actionar COTM spune:

  Eu personal va spun ca nu il iert ptr ce prejudicii a adus acestei societati cu active importante in orasul Galati,sa mergem intr o zi la el la smardan sa vedem si sa filmam ce casa cu teren de fotbal sintetic si a tras omu acolo plus cu livada de cateva zeci de hectare,si omu este foarte bazat cu ce a facut la comat el se crede ca este invincibil, gresit, raul de acum va veni peste el si peste domnul Traian care il ajuta in toate eu sunt un actionar in firma si stiu totul este inacceptabil daca organele competente nu isi fac treaba

 15. Lili spune:

  Ce tot aveți cu familia Minjineanu nu înțeleg? Acești oameni au făcut doar bine, au ajutat pe toată lumea.

  • Alecu spune:

   Nu știu de familia Minjineanu. Dar veșnicul director e un hot ordinar care a distrus BJATM-ul.

  • Edi spune:

   Multumesc doamna Lina pentru sustinere si ca sunteti recunoscatoare cu tot binele facut de familia mea,iar la restu care comentati aiurea sa imi ……….a!!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Azi, 1 aprilie, ora

Sursa: Ed Hilar

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...