logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Situaţia pădurilor României este gravă în contextul în care suprafaţa împădurită este mult sub media europeană (aproximativ 27% faţă de 42%), multe dintre zonele protejate există doar pe hârtie, iar tăierile ilegale sunt scăpate de sub control. Potrivit unui studiu elaborat de Greenpeace, suprafaţa forestieră totală despădurită şi degradată, în perioada 2000-2011 a fost de 280.108 hectare – aproximativ 28.000 hectare pe an.

Greenpeace a demarat o campanie naţională de recrutare de voluntari care să activeze în monitorizarea pădurilor din România. Voluntarii vor constitui o reţea activă care va strânge informaţii despre starea pădurilor şi modul în care acestea sunt administrate.

Ei vor fi implicaţi în investigarea pe teren la nivel naţional a problemelor silvice. De asemenea, ei vor derula activităţi împreună cu autorităţi, instituţii, comunităţi locale, pentru a identifica şi dezvolta soluţii care să asigure o administrare durabilă a pădurilor României.

Constituirea unei reţele de voluntari este esenţială pentru obţinerea de date concrete despre tăierile de pădure (atât ilegale, cat şi legale), care să ajungă astfel în timp util la autorităţile deresort şi societatea civilă.

Formularul de înscriere pentru voluntariat este aici: https://goo.gl/VgCjM0

Termenul limită de înscriere este 1 august 2015.

Vitamina A&C 24 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...