http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 981 - 24.05.2024
Lehecka trebuie să-și fi schimbat telefonul după ce a făcut lumea să plângă la Madrid că nu mai e Nadal. Că nu mai e pe această zgură și că nu va mai fi, nuanțe pe care nu le scufunzi decât undeva, în adâncul sufletului, sub câteva duzini de lacăte. Lacăte ca pe podurile alea de inimă albastră. Sigur i-a explodat mesageria, în noaptea de după s-a foit în așternuturi ca rotisorul de kebab. Cum să ți se lipească genele când Rafa tocmai și-a făcut rost de amintiri cu tine? Și nu neapărat simpatice, chiar dacă atunci când predăm ștafeta acestei lumi șușotesc băbuțele pe lângă ultimul nostru pat că suntem frumoși de ca și cum am trage un pui de somn?
Cehul trebuie să-și fi angajat atât secretară, cât și grefieră pentru a înregistra și trece minuțios la sertar marea de litere revărsată din lumea întreagă. Cele mai multe, sfredelind superlativul. După un asemenea meci, abia aștepți să ajungi acasă ca să te plimbi cu toracele bombat – ăsta nu mai trebuie să se forțeze, are cu ce, merge frecvent la sală – prin centrul vechi. Pentru că tenisul poate fi și atât de păcătos: un colos al fenomenului va ști mereu cine l-a scos din turneul de casă, în vreme ce ai tăi din localitate, dacă pierzi a doua zi cu Marozsan sau Hurkacz, ca să pomenesc doar rivali din aceeași zonă geografică, vor da uitării performanța:
– Cum să te elimine un pui de Marozsan, maestre?
Cu Medvedev i-a mers și mai uns, a fost nevoie doar de un set în care și-a etalat serviciul exploziv. Dar nici măcar un set, deoarece la mijlocul acestuia rusul a cerut îngrijiri pentru o problemă apărută la inghinali. Ușor marcat de pauza medicală a lui Daniil, Jiri a început să greșească la repunerea mingii în joc. Slab de înger sau o lăsa mai moale anticipând terminarea timpurie a disputei? Prefer prima variantă, tipul reclamă calitățile unui performer care nu se omoară neapărat după cifre, ci mai curând trăiește fenomenul în sine. Statistica poate să mai aștepte.
Totuși, se tăiase maioneza, se prăbușise crusta aurie de până atunci a partidei, cu doi vlăjgani prinși într-un duel inedit. Miza era ca oponentul să obțină cât mai puține puncte împotriva serviciului, or nici numărul 4 mondial nu ți le dă ca să faci preluare și stop pe piept. Iar după accidentare, „Ursul” le-a șlefuit și mai mult pentru a reduce deplasarea. Omul își trimisese planurile în carantină, aștepta doar un hotar ca să le strângă mâna lui Lehecka și arbitrului. Cu toate fluierăturile din tribune. Deh, n-o fi chiar ieftin un bilet la main-ul zilei ca să pleci la domiciliu după numai jumătate de oră.
➔ Cronicile de la turneele Masters de anul ăsta îți sunt oferite de 2Performant, prima companie de tech listată la Bursa de Valori București.
Dănuţ Lungu 4 - mai - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Astăzi, despre un d

Acest film este făcut de mine în data de 29 ...

Galaţiul meu!

[video width="640" height="360" mp4="https://impact-est.ro/wp-content/uploads/Danut-Lungu-Galatiul-meu.mp4"][/video]

A murit Bernard Pivo

Mai jos, un text despre bătrânețe... "Bătrânețe Aș fi putut spune: Îmbătrânirea ...