logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Firma DERPAN din Smârdan Galaţi este una dintre cele mai mari producătore de croisante din Uniunea Europeana. Patronii, autohtoni, în sfârşit, căci sunt pe cale de dispariţie românii de succes, se numesc Emil şi Valentin ANCUŢA.
Recent, ei au făcut un plasament financiar care nu a adus, încă, rezultatul scontat: au cumpărat de la lichidator celebra „Casă Roşie”, adică fosta Casă de Cultură a Tineretului, care a aparţinut UTC, apoi Fundaţiei pentru Tineret, dar vândută de Mircea Amariţei lui Constantin Racoviţă. Acesta a girat-o cu un uriaş împrumut celor de la Emporiki Bank, care a rămas cu ea în … mână. Acum, deci, proprietar este firma Dermpam, fraţii Ancuţa sperând să mărite repede acest imobil către vreun riteiler.
Doar că acesta nu se arată nici măcar la orizont, cauză care produce nelinişti financiare marelui producător de croisante.
În câteva cuvinte, Derpan are o cifră de afaceri de 8 milioane de euro pe an, produce 5 milioane de bucăţi de croisante pe lună şi lucrează cu 250 de salariaţi în patru schimburi, exporturile de produse ajungând până în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
În curând vom realiza un reportaj la fabrica fraţilor Ancuţa din comuna Smârdan, judeţul Galaţi. Astfel de patroni autohtoni, pe cale de dispariţie, chiar merită promovaţi, căci ei sunt tubul de oxigen al economiei autohtone.

(G.C.) 19 - aprilie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...