logoImpact EST nr. 871 - 17.05.2021

Legenda populară ni-l înfăţişează pe Martin Luther bătând în cuie, pe poarta capelei castelului Wittenberg, cele 95 de teze care au găurit catolicismul.
Ion Mehedinţi a afişat, la intrare, tezele revoluţionare ale propriei sale viziuni despre independenţa personal-financiar-managerială, în două locuri – atât la sediul vechi, de pe Domnească, cât şi la cel nou, de la blocuri. Dar, din mulţimea cenuşie care disperă la coadă, înjură, vociferează şi înglodeşte dalele, nu e ochi care să privească mai departe de propriile necazuri.n

Statut cu dedicaţie, pentru puterea absolută

Pe 23 aprilie va avea loc darea de seamă anuală a CAR Pensionari Galaţi. Pe ordinea de zi va fi trecută şi propunerea de modificare a statutului. Iată ce consecinte ar putea avea modificările statutului, asa cum încearcă să-l injecteze Ion Mehedinţi:
La Art.1 alin (8), apare atacul la patrimoniu. Concret, prevederea ca acesta sa fie „administrat de presedintele CAR, manager cu contract de mandat si de organele alese de Adunarea Generala a reprezentatilor membrilor CAR, respectiv Consiliul Director” îl pune pe Mehedinţi direct la butoane, să taie şi spânzure. Firesc ar fi fost ca patrimoniul să fie administrat de Adunarea Generală ca organ suprem de conducere, apoi de Consiliul Director, ca organ executiv.
Nu numai că, prin această prevedere, preşedintele CAR (adica Ion Mehedinţi) va putea dispune, la cheie, de toti banii pensionarilor dar, ca „manager cu contract”, cine l-ar putea impiedica sa-si majoreze oricât salariul său şi al acoliţilor după bunul plac?
Art. 3 – cu privire la membri – încalcă atât Legea 540/2002, a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, cât şi a Statutului Casei, prin înscrierea de salariaţi şi de persoane cu venituri ocazionale sau din gospodăria proprie.
Cei care vor îndrăzni să se retragă îşi vor pierde banii: „contribuţiile fixe lunare pentru ajutorul de deces nu se restituie”. Aberaţia asta încalcă dreptul la proprietate, prevăzut de Constituţie.
La Art. 8 alin (1) – privitor la structurile de conducere – se prevede că organele de conducere ale Asociatiei CARP Galati sunt: Adunarea Generala (ca organ suprem) si Consiliul Director (ca organ executiv). Art. 8 alin (1), coroborat cu Art 1 alin (8) intra în contradicţie.

Mehedinţi îşi fixează fotoliul cu buloane, de podea

Art 12 alin (3) prevede că „Preşedintele trebuie să aibă studii superioare economice sau administrative, o activitate apreciabilă în munca de management”. La fix! Numitul Mehedinţi Ion şi-a condensat, în câteva cuvinte, esenţa unei scrisori de autorecomandare, altoită pe C.V. …desigur, dacă putem considera ca „activitate apreciabilă în munca de management” perioada cât a şobolănit pe bani publici, prin diverse comitete şi comiţii – de exemplu, ca director în prefectura oraşului. Cu această prevedere, el limitează drastic participarea altor eventuali contracandidaţi la funcţia de preşedinte al CARP Galaţi, securizându-şi perspectiva celui de-al doilea mandat.
Prin Art. 15 alin (1) Ion M. îi pune în lesă pe toţi ceilalţi din conducerea CARP Galaţi, care ar fi putut sâ-i conteste deciziile şi beneficiile. Cu abilitate, creează posibilitatea de a-i arde la buzunar sau de a-i răsplăti, funcţie de gradul de obedienţă: „Membrii Consiliului Director şi ai Comisiei de Cenzori au dreptul la indemnizaţii lunare sau la onorarii de prestări servicii propuse anual de Preşedinte şi aprobate de Adunarea Generală în limita de 20% din fondul de salarii”. (s.n.)
Iar prin Articolul 12, alin (6) punctul (c), domnul profesor doctor economist etc, pregăteşte aruncarea pisicii moarte în curtea contabilităţii. Există acolo o frază care sună cam aşa: „…examinează şi aprobă documentele care angajează bunurile materiale şi băneşti ale Asociaţiei după ce acestea au fost verificate de controlul financiar intern şi avizate de contabilul şef”. (s.n.)
Asupra situaţiei explozive de la CAR Pensionari Galaţi vom reveni. Instituţiile statului (cu atribuţii de prevenţie, verificare şi control) se fac că plouă, încleiate într-o tăcere suspectă. Nouă nu ne vor înnăbuşi vocea, cu bani, ameninţări sau complicităţi.

Dan Manole 29 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...