logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

S-a anunţat cu mare tam-tam, cu ajutorul mijloacelor de comunicare în masă, dar mai ales cu al ziarului „cel mai cel” din urbe, care este trompeta Primăriei, că vom avea în Republicuţa noastră, pe aleea pietonală de la P-uri spre Faleză, un mare festival de scoici, raci şi fructe de mare cum nu s-a mai văzut prin împrejurimi. Aşa că, atât cei mari, dar şi mai mici concitadini de-ai noştri, atraşi de o reclamă mincinoasă a organizatorilor şi a Primăriei, care şi-a dat acordul şi a girat panarama, s-au dus să se delecteze cu produsele delicioase. Numai că au avut o surpriză uriaşă, marcă tradiţională a oraşului nostru în a trage ţepe când e vorba de organizarea unor evenimente culturale sau gastronomice, ca în cazul de faţă.
Oamenii aceştia cu organizarea, habar nu au, nu se pricep, nu au experienţă, ştiu să dea din gură şi să bage comisioanele în buzunarele fără fund şi cam atât. În rest, angajaţi la stat (la Primărie), leafă mare, şpagă pe măsură, protecţie relaţionară de partid sau de gaşcă, aroganţi, bazaţi, jemanfişişti, o specie de animale bipede cu sediul sau domiciliul la STAT.
Deci, populimea de scoici, raci, creveţi şi alte lighioane marine, a luat-o „în bot” când au ajuns la locul cu pricina. De unde se aşteptau la o organizare de festival autentic gastronomic, cu locaţii înşiruite de o parte şi de alta la P-uri, cu luminiţe, cu băncuţe, cu muzică, cu atmosferă specifică pentru aşa ceva, s-a trezit în fapt, într-un mare fâs. Practic, doar în zona de început a aleii pietonale, acolo unde este delimitată de Nespălata şi Farmacia Myosotis erau vreo două sau trei corturi şi atât, nimic altceva. Cacialma, bătaie de joc, farsă, greu de spus sau de definit, dezolant şi dezamăgitor, la care cei prezenţi se frecau la ochi, nu le venea să creadă, îşi dădeau palme şi-şi stucheau în sân, îşi făceau cruce şi mai apoi înjurau. Pe cine credeti? Păi, pe Primar şi Primărie, pe cine draku’ altcineva, că doar în capul lui se spart toate cele şi bune şi rele.
Măi, Ionuţ, măi domnule Primar, dă-i, bre, afară, dă-le un şut în cur la toate panaramele ce te înconjoară, de la toate Direcţiile şi Serviciile din primărie, până la şefimea din eşaloanele doi şi trei din societăţile comerciale ale Primăriei, care te compromit cu bună ştiinţă şi nepăsare, spre suferinţa posibilă a dumneata peste un an de zile. DA!, mai este un an şi gata, VIN ALEGERILE şi să vedeţi atunci deconturi.

Observator 22 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...