http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 926 - 30.11.2022

• Televiziunile din România se împart în două direcţii. Cum s-ar zice, unele într-o parte, celelalte în partea opusă. După cum se observă, şi televiziunile, ca şi politichia autohtonă, au pretenţia de a fi catalogate de dreapta sau de stânga, lucru total aiurea. Şi unele şi cealaltă pot fi categorisite cu un singur cuvânt: INTERESUL. Personal sau de grup, acesta este slujit cu mult zel de către patronii de televiziuni, şi mult mai mult, de slujbaşii acestora. Aşa stând lucrurile, aş atrage atenţia Conducerii Superioare de Partide şi de Stat, că nu ar trebui nici în ruptul capului să uite că ciuruitul ne dădea programe TV cu pipeta, două ore pe zi, din care trei sferturi erau aventurile tovarăşului şi a acedemicianului doctor inginer cu patru clase, tovarăşa CODOI, şi cu toate astea au sfârşit într-o unitate militară din Târgovişte, de răceală la plămâni. Ei erau înfierbântaţi, gloanţele reci… Mare atenţie, domnilor-tovarăşi.
• Cu numele lui Dragoş Pătraru am făcut cunoştinţă în momentul în care a început să semneze în valoroasa revistă, apărută cu mulţi ani în urmă, cu nume sugestiv, CAŢAVENCU. Materialele publicate sub semnătura domniei sale nu erau lipsite de importanţă, după cum nici nu te dădeau afarî din sufragerie ca semnificaţie. Cunoscut, dar mai ales recunoscut s-a dovedit odată cu realizarea TV a emisiunii „Starea naţiei”. Crezând probabil ploieşteanul că jignind în stânga şi-n dreapta, înainte şi înapoi, în sus şi în jos, creionând abject, contondent, cu urlete pe toate tonalităţile, abuzând de clovnerii ieftine, ţipându-şi enervant ideile, pe care probabil le consideră geniale, ţopăind strident, cu gesturi necontrolate, a reuşit să scoată din pepeni toate conducerile televiziunilor importante din România, ajungând în final la o televiziune de mâna a doua, PRIMA TV, pre numele ei, şi nici aici nu poate fi sigur de o colaborare de lungă durată.
Şi când te gândeşti că eram admiratorul fără rezerve al acestei emisiuni…
Deocamdată, CNA-ul l-a sancţionat aiurea, şi total pe nedrept ÎnaltPreasfinţitul Teodosie, pe care Dragoş Pătraru în emisiunea sa l-a evidenţiat la rubrica „AŞA NU”. Şi toată lumea ştie că expusa faţă bisericească are toate motivele să merite o pereche de brăţări nichelate. Dar, s-ar părea că face parte din gaşca oamenilor de afaceri, condusă competent de patriarhul Daniel, milionarul de euroi.
• Cu siguranţă nu mă număr printre admiratorii jurnalistului de la B1TV, Radu Banciu, care sub nicio formă nu mă dă pe spate cu felul în care dă cu rahat în ventilator, şi nici felul în care îşi impune punctul de vedere, considerându-i pe toţi nişte proşti, spre deosebire de domnia sa, care eclipsează prin deşteptăciune tot ce-i iese în cale. Ca să nu mai spun că îşi intitulează emisiunea „PAMFLET”, în mod total eronat. După părerea sa, pamfletarul nu trebuie să aibă prieteni, vecini, părinţi, nevastă, copii, etc. Folosind jigniri, povăţuiri scolastice, evidenţieri suburbane, mă întreb ce legătură au toate acestea cu pamfletul. (Nu-i aşa, domnule Mircea Dinescu?). Şi, cu toate astea, fără a fi acuzat de vreun parti-pris, precizez fără comentarii că sunt alături de Radu Banciu, cu privire la incidentul (?) pe care l-a avut cu poliţia în noaptea în care se întorcea de la serviciu, cu maşina trustului de presă B1TV.
Dacă pamfletul lui Banciu îmbracă straie de proces-verbal de la şedinţele de partid, poliţia vajnicului tovarăş Dumitru Coarnă arată că încă nu au dezbrăcat uniformele de miliţian. Cât despre caractere, nici vorbă. Despre acest aspect ar trebui să ştie şi „capo di tutti capi”, omul cu geacă din piele lucioasă care ne bagă pe gât ordonanţele militare pe nemestecate.
• De când cu musafirul acesta nepoftit şi nevăzut, cu nume de OZN, COVID-19, pe lângă tot felul de analişti, părerişti, specialişti, chibiţi, cărora li se cer tot felul de explicaţii, unele dintre ele de-a dreptul inexplicabile, doar mama Omida n-a fost onorată cu o prezenţă permanentă pe sticlă, mă mir şi mă întreb: oare aceşti realizatori TV, comentatori, jurnalişti, unii dintre ei fiind, fără discuţie, nişte oameni inteligenţi, spirituali, chiar nu îşi dau seama că, intervievând tot felul de medici, care mai de care mai specialist în materie de virusologie, aceştia chiar or şti ceva, atâta timp cât guvernul sau administraţia prezidenţială nu dă „liber la dat pe goarnă”, ei vor avea fermoarul tras, riscând astfel să intre în coliziune cu gargara mai sus amintiţilor amploaiaţi superiori?
Chiar dacă uneori nici ideile lor nu merg pe acelaşi fir de cale ferată.

DIP - DIP 11 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fostul Grand Hotel,

• Universitatea „Dunărea de Jos” se aruncă la cinci milioane ...

Cumătra lui ZEUS

Alina Grosu era o salariată în compartimentul financiar-contabil al Spitalului ...

O familie de medici

Încă din anul de greaţă 1990 şi până în anul ...