logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Incredibil ce poate să facă din omul-individ simularea jurnalismului scris, de apă dulce, şi de televiziune fără legătură cu agenda publică! Şi cu toate astea se poate mima onestitatea, apartenenţa la breaslă, scrisul, viaţa în general, competiţia antreprenorială onestă, adică fără eludarea fiscului prin închiderea firmelor edidoare, care au datorii la bugetele asigurărilor sociale şi de stat, după modelul patentat în mass media din Republicuţa Galaţi de către Florin Pîslaru cu ale sale SRL-TVG, din care repede a învăţat Aurel Stancu, atunci când a buşit Realitatea Media TV Galaţi, întrucât avea datorii uriaşe la stat, şi la salariaţi. E ca şi cum ai da foc arhivei de personal-retribuire a unui Trust de Îmbunătăţiri Funciare şi i-ai lăsa pe oameni fără documentele care să le ateste contribuţia la pensii, obligându-i în felul ăsta să muncească până la moarte. În timp ce tu rupi facturi de export, te jocu cu sacoşele cu bani de le rătăceşti şi nu le mai ştii numărul, îţi curg milioane de euro… prin Justiţie… din bani publici, iar tu îi doseşti, îi ascunzi de creditori prin femeia cu care trăieşti, crezând că nu există lege împotriva unor astfel de fărădelegi.

Nouă milioane de euro s-au dus ca fumul!

În anul 2014 a venit iarăşi soarele public pe strada afaceristului Aurel Stancu. Justiţia a dat un verdict definitiv printr-o instanţă a Curţii de Apel Galaţi, prin care a obligat Primăria comunei NALBANT din judeţul Tulcea (pentru a reciti, daţi căutare în arhiva Impact-est cuvântul „nalbant”) să plătească daune către firma Terra Prod Com SRL Galaţi, la care Stancu era acţionar cu 50%, astronomica sumă de 39.000.000 lei noi, adică peste 9 milioane de euro! Sumă plătită din bani publici, de la bugetul de stat, când Guvernul Ponta, constrâns de UE, a fost nevoit să reducă arieratele, a şi virat la finele anului 2014, suma în cauză către UAT NALBANT.
Firma Terra Prod fusese înfiinţată în 1993, celălalt acţionar fiind cetăţeanul italian Mario Aloi (tot cu 50%). Prin ea a fost concesionat de către cei doi o suprafaţă de teren de 20 de hectare pentru a edifica acolo o carieră de piatră. Din neştiinţă, rea-voinţă şi prostie, consilierii locali de atunci au refuzat să elibereze o autorizaţie de construire pe acel teren concesionat, pe care l-au şi încadrat ca islaz comunal, transformandu-l din carieră de piatră! Au început, în 2008, procesele, cariera de piatră nu a existat şi nu mai există, islazul comunal nu a existat şi nu mai există, terenul (o păşune pe un munte calcaros) devenind ARIE PROTEJATĂ de UE. Şi din tot ce nu exista şi nu mai există, au ajuns în firma Terra Prod 39 milioane de lei (9 milioane de euro) de la bugetul de stat, cu titlu de despăgubiri.
Şi a venit vremea împărţirii devidendelor.

Unde a ascuns Stancu 1,8 milioane euro?

Nu face obiectul documentării noastre pentru scrierea acestui articol de presă litigiul dintre firma lui Andrei Lişinschi şi Aurel Stancu, aşa că nu ne-am documentat în această privinţă. Am aflat doar că industriaşul Andrei Lişinschi are de recuperat de la Aurel Stancu, prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, suma de 900.000 de euro. Neatent la caracterul individului cu care a intrat în combinaţii, Andrei n-a fost pe fază când Stancu a încasat dividende în nume personal, în valoare de 1,8 milioane de lei, dovedind că nu citea/citeşte Impact-est, căci noi am scris la momentul oportun despre transferul de bani de la bugetul de stat la Terra Prod, cât şi despre achiziţiile imobiliare făcute de Stancu prin interpuşi, în blocul „Melcret” (a se vedea şi Buletinele de Insolvenţă din care ne-am documentat la acea vreme, când prietenea lu Stancu cumpăra apartamente ca pe seminţe).
Aşa a ajuns Aurel Stancu să se dea drept fiul ploii, rupt în cur, fomist şi amărăştean, fără nici o sursă de venit din slariu pentru care să plătească taxe şi impozite, fără bunuri imobile, totul trecând în proprietatea femeii lui.
Revin la afacerea NALBANT şi amintesc pe repede înainbte că redevenţa pentru acea concesiune de 20 de hectare a fost plătită între 2007-2014 doar de către Mario Aloi şi a fost de 533.000 lei. Şi mai adaug faptul că o dată cu împărţirea a câte 1,8 milioane de euro a dividendelor către acţionarii Stancu şi Aloi, a încasat un onorariu de succes în valoare de 1,3 milioane de euro şi avocatul Mihai Dumitrescu. Întrebăm Baroul Galaţi: a plătit cabinetul acestui avocat impozitul cuvenit pentru această sumă încasată, către Barou (peste 30% din ea, parcă…)? Şi încă un remember: bugetul anual al Primăriei NALBANT era de 3,55 milioane de lei, când a fost obligată să plătească 39 milioane de lei, adică bugetul pe 11 ani a fiinţării localităţii!

Stancu, aut, cu ce s-a ales Andrei Lişinschi?

Ok, odată ce a fost învestită ca executorie acea hotărâre judecătorească, firma lui A. Lişinschi tot încearcă să recupereze de la debitorul persoană fizică Stancu Aurel suma de 900.000 de euro. Neavând ce să-i execute (ar mai fi un teren vizavi de Piaţa de Gros), s-a decis prin executor judecătoresc scoaterea la licitaţie a celor 50% din acţiunile deţinute de Stancu, la Terra Prod. Licitaţia a avut loc miercuri 22 noiembrie şi s-au înscris patru persoane printre care şi Andrei Lişinschi.
Şi fiindcă nu mai avea ce pierde şi ce câştiga, a fost declarat câştigătorul licitaţiei, Andrei „aruncând” pentru cele 50% din acţiuni suma de 100.000 de euro, din creditul de 900.000 de euro. Habar nu avem ce a câştigat Andrei Lişinschi, cum nici despre Stancu nu ştim să fi pierdut averi, căci nimic nu avea …la vedere.
În schimb a pierdut definitiv ALTCEVA. Dacă o fi avut vreodată!

Gelu CIORICI 1 - decembrie - 2017

4 Responses so far.

 1. stanciu anton spune:

  deci sa ne fie rusine ca purtam si noi condeiul ca si asa zis confratele Aurel Stancu televizionist, ziarist si scriitor plus om deafaceri si ce-o mai fi el pe ici pi colo sau sa ne punem pofta in cui si sa ne vedem de ale noastre …adica de bastonul lui Arghezi si de cotonogeala de care dispunem gratie bunatatii creatorulu?!

 2. Leos spune:

  Chiar credeţi că o asemenea despăgubire de la stat către o firmă privată ,,oarecare” se dă aşa una cu două? Asta doar în basme de Petre Ispirescu, ceva de genul Prâslea cel voinic şi merele de aur. Problema ar fi care din cei doi asociaţi din firmă a fost Prâslea? O treabă n-am mai înţeles. Primăria aia a plătit ea suma?

 3. Gelu Ciorici spune:

  Din text reiese clar cine a plătit. Primăria Nalbant, cele 39 milioane de lei noi fiind virate de guvernul Ponta pentru stingerea arieratelor uriaşe ale UAT-urilor.

 4. investigator de profesie spune:

  Bate si ti se va deschide, intreaba si ti se va raspunde

  1.Desi este la varsta la care, orice om normal se bucura de plimbarile cu nepotii in parc, desi are frumusetea unei „rame cu cap de porc” asa cum l-a denumit un coleg ziarist, Aurel Stancu colectioneaza gagici. Colectia – ca idee e demna de toata invidia, numai ca e foarte costisitoare si-l lasa pe bietul om cu debite neonorate.
  Cum putea sa-si plateasca datoria catre Lisinschi, in conditiile in care fetele trebuiesc inzestrate? Ca sunt si ele tinere si le trebuie un viitor. Asa ca, din toata suma incasata, „semizeul” (supranume pe care si l-a atribuit el insusi) a facut acte de caritate, si anume:
  – 4.272.000 lei catre Mihaela Nofit, cea care urma sa devina patroana televiziunii la care „semizeul” isi arata distinsu-i chip si care ii asigura proferarea amenintarilor si santajelor la adresa diferitelor personaje si institutii publice din urbea noastra.
  – 2.700.000 lei varsati direct catre acelasi post TV, desi este interzis prin lege ca o terta persoana sa imprumute o societate daca nu este asociat al acesteia (n.n. ar putea iesi un dosarel penal de-aici?)
  – cca 100.000 euro au luat drumul catre fosta nevasta, ulterior inca vreo 14.000 euro pentru noua masina a acesteia
  – inca nu avem date despre costul apartamentului nr. 29 de la blocul A3, scara 2 etaj 1 din str. Traian nr 136, al carei posesoare este tot o domnisorica pe care „semizeul” o alinta ADI(Lupusor)
  Cu restul de bani, mai traieste si omul, mai traiesc si cele dimprejurul lui, ca de, toate trebuiesc intretinute la cote inalte. Mai un diamant, mai o benzina la masina…
  Nu-l blamez, ci doar imi dau cu barda-n c…ie ca nu m-am nascut femeie sa fac si eu figuratie in preajma lui Stancu, pen’ca vaz ca renteaza.

  2. Ca sa mearga pana la capat cu magaria fata de Lisinschi – desi acesta l-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului, dupa ce acesta in cadrul executarii silite a achizitionat partile sociale detinute de „semizeu” la societatea Terra Prod, Stancu inventeaza o creanta fictiva de 2 milioane de euro pe care o pretide de la societate si cere insolventa in instanta. Judecatorul, preocupat mai mult de examenul de promovare decat de studierea dosarului, admite cererea „semizeului” si deschide falimentul societatii. Gurile rele din interior, pe la colturi, spun ca si-ar fi impus influenta una din fostele presedinte care s-ar afla intr-o stransa prietenie cu Stancu de mai multi ani.
  Motiv pentru care, Andrei trebuie sa mai duca o lupta ca sa scoata la lumina ceea ce incurca Stancu cu mintea sa odihnita.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...