logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Înainte de ’89 fusese chelner, şef de sală, şef de cârciumă, făcându-se remarcat prin giumbuşlucurile cu care înveselea muşterii cârciumilor pe unde a lucrat. Fără cine ştie ce bibliotecă la mansardă, organiza chiolhanuri pentru mai marii zilei, dădea pe sub mână ce nu se găsea neam pe piaţă, râdea fără noimă, avea şarm aruncând sticlele de pepsi sau vin în sus, prin rotirea şi prinderea acestora mai apoi pe la spate. Servil, mereu înclinat de coloană, şiret ca o vulpe, avea ceva din şmecheria nativă a ţăranului din opera lui Marin Preda. I-a mers atunci, i-a mers şi după… aşa că individul de această teapă s-a apucat de afaceri, tot în domeniu (deh! ciolanul de la măcelărie nu se dă), ba chiar a pus-o şi el ca toţi oamenii de bine din Galaţi şi de alte afaceri. Adică, băiat de băiat, se dădea mare, fiind întrebat cu ce se ocupă, înmâna o carte de vizită pe care scria „specialist în afaceri metalurgice”, adică în tablă de la Sidex. Omul nostru cu pricina şi-a făcut şi cârciumă în centru, la el mâncau şi beau toţi vagabonzii rătăciţi în funcţii pe la Finanţe, Poliţie, Vamă şi alte instituţii cu drept de control, bineînţeles pe moacă de la domnul Aurică.

Şi, uite aşa, fiind el pe val, de nu-i mai ajungea nimeni cu prăjina la nas, lui şi conţărancei sale, s-a produs cataclismul, adică de haram a fost totul, de haram s-a dus drakului. Noroc cu un om de ispravă şi omenie (prea multă omenie) care nu l-a lăsat să cadă în latrină, dându-i şansa să supravieţuiască. Acum, de ceva vreme, părea că şi-a găsit echilibrul şi cumpătarea, dar aş!? Pentru că năravul din fire nu are lecuire. Învăţat o viaţă cu oameni care să-i ţină spatele, învăţat cu lovele fără număr, a crezut că merge şi fără documente la marfă şi cu marfă expirată şi cu mizerie şi cu… Uite aşa cârciuma lui nea Aiurică a rămas închisă de sărbători şi ar fi proşti ăia care i-ar mai da drumul, uitând de el. Aşa cum şi el uita, minimalizând şi luând la mişto sau în derâdere pe cel (cei) care l-au ajutat. Vorba cuiva: „dintr-un chelner comunist, niciodată n-ai să vezi un patron capitalist de cârciumă”.

JAP 9 - ianuarie - 2015

One Response so far.

  1. cel mai inselat de cosoreanu.... spune:

    Hoțul asta a inșelat si clienți ,și tata si mama si frate…la el,specia n-a mai evolut…invațat sa inșele din scoala profesionala comerciala,a murdarit tot ce-a atins…aud ca traieste cu un cancer galopant…cat de galopant…????!!!! i-am pregatit un ferpar ,țeparului viclean si mediocru…gazda de interlopi,a nenorocit multa lume.Fostul director de la Leumi bank, si-a pus casa gaj pentru el(la Leumi fireste) si-a pierdut si casa si slujba…cosoreanu n-a iertat nimic…fie-i numele de ocara…pegra .

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...