http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Editorial

Ne aducem aminte cu amară tristeţe de epoca lui nea’ Nicu, de minciuni, manipulare, ameninţările la care eram supuşi. Ne aducem aminte de euforia, de nebunia veseliei şi credinţei în care ne-am scăldat în decembrie ’89, de speranţele şi visele pe care le clădeam şi de credinţa că ceea ce a fost nu o să mai fie vreodată.

Încet-încet am început să ne dezumflăm, să fim dezamăgiţi, să constatăm că unele lucruri nu s-au schimbat, ba din contra, iar ce este cel mai dureros, că mulţi chiar au început să regrete.

Din nefericire minciuna, manipularea şi folosirea instrumentelor media sunt mult mai rafinate, metodele mai diversificate şi sofisticate, mergând de la agresivitate la persuasiune.

S-au înmulţit aplaudacii, activiştii „pro”, cei cumpăraţi şi care dau cu gura fiind înregimentaţi în adevărate cohorte amplasate pe diverse paliere care pot influenţa populimea după cum o cer interesele grupurilor aflate la Putere.

Cei care nu se supun, nu înţeleg, nu se domolesc, nu-şi schimbă părerea, îndrăznesc să gândească, au opinii sunt urgent înlăturaţi, li se pune pumnul în gură, li se înscenează, li se caută nod în papură, sunt denigraţi. Nu-i aşa că recunoaştem metodele? În definitiv asta omoară atitudinea, de aceea ne transformăm pe zi ce trece în râme.

Cele mai recente exemple te aduc în stare de perplexitate, acestea fiind legate de ceea ce se întâmplă în Galaţi, la Izvoarele, fenomenele ce îngrozesc populaţia şi uimesc aşa-zisa lume ştiinţifică.

Prima declaraţie neconformă şi neagreată de mai marii puternici ai zilei şi ai exponenţilor grupurilor de interese economice, a avut-o generalul în rezervă Străinu Emil. Pentru cine nu cunoaşte, acesta este singurul General al Armatei Române specialist în războaie neconvenţionale (meteo, tectonice, paranormale etc.) care a declarat sus şi tare că, ceea ce se întâmplă la Izvoarele e din cauza „intervenţiei omului”. A făcut declaraţia la TV-B1, după care s-a aşternut liniştea, iar la comandă nu a mai reluat-o nimeni, niciodată, ca şi cum n-a existat. Între timp domnul general nu a mai apărut la nici o televiziune, la nici un post de radio, nicăieri în presă.

Recent, profesorul universitar Dr. Ştefan Marincea, directorul Institutului Român de geologie, şi-a exprimat convingerea, ca o rezultantă a cercetărilor ştiinţifice, că fenomenele de la Galaţi sunt de natură „umană”, adică urmare a activităţilor de extracţie a petrolului şi gazelor din zonă.

Ce a urmat, se cunoaşte. Omul, a doua zi, a fost demis, iar în mass-media s-a declanşat o acţiune concertată de denigrare, răsturnându-se oale întregi de lături, până la a nega pregătirea, titlurile, lucrările acestuia etc.

Cunoaşteţi stilul din epoca comunistă? Similitudinile până la copiere? Sigur că da.

Între timp, pe la colţuri, pe şoptite, ca pe vremurile de tristă amintire se îngaimă că, cei de la OMV au dat o directivă ca nici un salariat să nu vorbească despre locul de muncă, activităţi, ceva, sub ameninţarea pierderii calităţii de salariat, iar întreg perimetrul de exploatare a fost împânzit cu agenţi de pază ai unor firme de aiurea. Tot aşa se mai zvoneşte că nişte utilaje de forare la mare adâncime au fost mutate peste noapte în judeţul Brăila, pe la Măxineni.

Se mai şopteşte că o eventuală atestare şi o afirmare că ceea ce întâmplă la Izvoarele are legătură cu „mâna omului”, ar arunca în aer explorările pentru gazele de „şist” şi de aici introducerea legilor „omerta” pentru cei „care bat câmpii”.

Noi, populimea, noi, cetăţenii gălăţeni, ca întotdeauna, o masă amorfă. 

OBSERVATOR 26 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...