logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

6b20 gradiReabilitările, reparaţiile capitale în şcoli, sunt afaceri semnate prin uşa din dos a administraţiilor locale. Primăriile fiind beneficiarele acestor lucrări, ignoră (ca să nu spun că nu ascultă vocea disperată a managerilor de şcoli) realitatea imediată a bunei funcţionări instituţionale, numită şcoală, ascund „interesate”, recuperarea materialelor „smulse” din şcoală „demolată pentru a fi reabilitată”, măsluiesc şi ţin ascunse contractele firmelor favorite, majoritatea conduse de „cine-i rudă cu cine”, de „cine licitează mai puţin, cu parandarăt mai mare”

Panouri „înfiorătoare” te întâmpină la intrarea în şcolile – şantier. ”Înfricoşătoare” prin sumele-valoare a lucrării. La liceul „V.Madgearu”, 1,8 milioane lei, la Şcoala Generală nr.9, 2,3 milioane, la Campusul „Al.I.Cuza”,alte nesfârşite milioane de lei

Firme „serioase”: Artizan Serv S.R.L., Rom-Lotus, Sowien-Şo pe ei, care „înţelenesc” ceva drumuri pe la „Autoritatea” de management a lucrarii, numită „Ministerul (misterul) Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice”, să-şi tragă banii lunari, în cât mai multe luni.

Că, dragă Doamne!, aşa trebuie plătit muncitorul sezonier Gică, cu salariu minim pe economie, ca să ai profit mare. Că, ce-mi pasă cum s-o sfârşi lucrarea? Stau bine cu domnu’ „Hai în ţă”, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi cu doamna „Niki for over”, de la Primărie.

La Liceul Economic (desigur, din Galaţi), în opt luni s-a reabili-tăinuit un etaj,etajul II, timp în care învăţământul s-a făcut cu 40 de minute ora de curs şi pauză de 5 minute,în trei schimburi.Un soi de întrecere socialistă la învăţământul cu frecvenţă redusă.

La Şcoala Generală nr.9, după tăierea cocardei inaugurale a lucrării „Lotus-Rommanesc”, de către domn’ „Cita-Mail”,domnul prim-măr-Ms-mister, în patru clase a „plesnit” parchetul… de bucurie. Iar ograda şcolii este o pârloagă „înfloritoare”, chiar pe baza sportivă a şcolii, aşa, ca să ştim ce pasiuni are „măria sa, Ms.

La „Grădiniţa cu parfum de tei”, nu se mai termină de scufundat bucătăria, de doi ani,”că cumva” să nu fie consolidată de 2-3 muncitori, mereu în prag de fugă la alte lucrări. Şi auzi parcă numele firmei care-i cheamă înapoi: ”Să vii mă!”.

Să nu mai vorbim de reabilitarea de un milion de euro a Grădiniţei nr.7,care,după trei ani de la reabilitare,va fi retrocedată, gata reabilitată, unui domn cu nume nostalgic, ”ieri mi-a fost bine”, de peste 90 de ani, pândac al condiţiei sale de urmaş nedreptăţit.Al cui urmaş, n-are importanţă.

Poţi deveni, azi, moştenitorul oricărui „mort la canal”,de ai acces la arhive arse, cum a fost cea de la p.g., prin 1996, arsă pentru a fi vândute documente pe ascuns.

Ce ruşine, am intrat în „banii vacii”. Plătim, noi contribuabilii,chiri, pentru Primărie, pentru Liceul „Cuza”-îmbulinat cu „roşu”,Grădiniţei nr.7- nepoţilor domnului „nostalgic căpătuit”,cumpărăm Şcoala Generală nr. 16,cu 1,2 milioane de euro de la aceeaşi faimoasă „asociaţie-car…”, ce are nevăruit liceul inchiriat, cam de zece ani. Pute ceva în „Pago-Pago”, domnilor consilieri!

Aşa se investeşte prostia, hoţia şi interesul politic, pe dracu’ în Romania de Galaţi,cu certificat de „dezvoltare europeană” şi ”reabilitare artizană”,via „Hai în ţă”, ”Niki for over”,ca să folosesc, din nou, interjecţia pamfletistică.

Revenind, în concret, râsul lumii s-a produs şi în construcţia şarpantelor de şcoli. Care la prima furtună au făcut aripi, la prima ploaie apa s-a scurs pe pereti: burlanele erau gâtuite.

Şi n-au fost puţine,16 şcoli. Firmele executante de „money” bugetari, au fost „felicitate” de I.S.J.G. , pentru „ritm la bani încasaţi aiurea”.

Aberant, dar adevărat, o preferinţă a primăriei rămâne „construcţia de centrale”, prin firme înrudite cu iniţiatorii acestor proiecte, în Consiliul (de)Lapidării noastre sistematice.Oarecum,un soi de „Primo-hoţie”,a unor „calorgalişti-nonapatermişti”. Sau”tunelişti – under danube”,vorbitori a ce nu pricep. Precum un „footbolist” în faţa „autogolului”, precum multă minte nu-ţi trebuie, proiectând topirea zăpezii pe un „trotuar- reşou”!

Răzeşul din Todireşti 7 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...