logoImpact EST nr. 840 - 01.10.2020

Ghinion. În chiar ziua de joi, când apare Impact-est, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” are loc festivitatea de premiere a celor mai bune companii gălățene. Inițial, nu am vrut să particip la mondenitatea-filimonie, dar după ce am filat invitația și am aflat că totul se termină cu o degustare de vinuri, mi-am zis că o astfel de joi nu mai poate fi cu ghinion.

Ca foto-reporter-somelier, mă insinuez la astfel de sindrofii cu 10-15 minute înainte, să pot prinde câteva cadre neaglomerate de politruci asudați. Dar, surpriză! 5, chiar cinci somelieri pregăteau sticlele cu vin și paharele, iar în cadru îmi intră și organizarea degustării, Doamna Zenaida Costea și Iulian Grigorescu, ambii membri ai OEVE (ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE).

Nu pot să developez nimic din imaginea mea fără să trec peste două dintre premiile speciale și neîntâmplătoare oferite de către președintele IMM, domnul Marian Filimon. Unul, Teatrului Dramatic – gazdă … motivația … susținerea activităților IMM.

Al doilea, firmei SABBAS COMPANY, al cărei manager este chiar organizatoarea degustării: ZENAIDA COSTEA! Păi, dacă-i pe astfel de speciale, de ce nu a primit și Restaurantul ROYAL al domnului SAVIN un premiu, ca gazdă a bufetului? Ei, dar mi-a plăcut că doamna Zenaida a promovat trei producători de vin autohtoni gălățeni:

Domeniile Ostrov, Vinuri Cotnari și Casa Regală – Sarica Niculițel. Dar m-am și dumirit după primul tur de vin: domeniile NICOREȘTI și Stațiunea de Cercetare VINI-VITICOLĂ TG. BUJOR sunt prea departe de Galați, adică în nordul Moldovei și exact în sudul Dobrogei!

Boby SOMELIERUL 5 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...