logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Ghinion. În chiar ziua de joi, când apare Impact-est, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” are loc festivitatea de premiere a celor mai bune companii gălățene. Inițial, nu am vrut să particip la mondenitatea-filimonie, dar după ce am filat invitația și am aflat că totul se termină cu o degustare de vinuri, mi-am zis că o astfel de joi nu mai poate fi cu ghinion.

Ca foto-reporter-somelier, mă insinuez la astfel de sindrofii cu 10-15 minute înainte, să pot prinde câteva cadre neaglomerate de politruci asudați. Dar, surpriză! 5, chiar cinci somelieri pregăteau sticlele cu vin și paharele, iar în cadru îmi intră și organizarea degustării, Doamna Zenaida Costea și Iulian Grigorescu, ambii membri ai OEVE (ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE).

Nu pot să developez nimic din imaginea mea fără să trec peste două dintre premiile speciale și neîntâmplătoare oferite de către președintele IMM, domnul Marian Filimon. Unul, Teatrului Dramatic – gazdă … motivația … susținerea activităților IMM.

Al doilea, firmei SABBAS COMPANY, al cărei manager este chiar organizatoarea degustării: ZENAIDA COSTEA! Păi, dacă-i pe astfel de speciale, de ce nu a primit și Restaurantul ROYAL al domnului SAVIN un premiu, ca gazdă a bufetului? Ei, dar mi-a plăcut că doamna Zenaida a promovat trei producători de vin autohtoni gălățeni:

Domeniile Ostrov, Vinuri Cotnari și Casa Regală – Sarica Niculițel. Dar m-am și dumirit după primul tur de vin: domeniile NICOREȘTI și Stațiunea de Cercetare VINI-VITICOLĂ TG. BUJOR sunt prea departe de Galați, adică în nordul Moldovei și exact în sudul Dobrogei!

Boby SOMELIERUL 5 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...