logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

De aproape doi ani de zile, Cabinetul de Insolvenţă (CI) „Bontea Daniela”, reprezentat de avocat Daniela Bontea, se zbate în chinurile acţiunii de suspendare pe o perioadă de şase luni a activităţii de practician în insolvenţă.
Pe acest fundal, zecile de procese deschise numai pe filiera lichidării judiciare a SC VÂLCEANA SA Galaţi, după şapte ani de târâş-grăpiş prin tribunale, parte dintre acestea au început să închidă şi în favoarea reclamantului Constantin Mitroi, administratorul special al firmei pe care a deţinut-o.
Mai mult, tot în urma reclamaţiilor acestuia, ANAF, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi, a descoperit că CI „Bontea Daniela” nu a virat la bugetul de stat din sumele rezultate prin vânzarea bunurilor falitei Vâlceana, suma de peste 740.000 lei.

Gestiunea frauduloasă a CI „Bontea Daniela” s-a adeverit

De circa şapte ani de zile, administratorul special al lichidatei Vâlceana SA Galaţi, Constantin Mitroi, duce un război surd şi unilateral cu creditorii, dar mai ales cu lichidatoarea „de tot”, CI „Bontea Daniela”, faţă de care a deschis şi zeci de procese prin care a tot arătat neregulile şi nelegalităţile comise de Daniela Bontea în lungul proces de lichidare şi de vânzare a activelor şi a patrimoniului imens al falitei. Inginerul Mitroi a calculat şi a reclamat până la Dumnezeu că CI „Bontea Daniela”, prin Daniela Bontea, face praf şi pulbere veniturile uriaşe obţinute din vânzarea bunurilor imobile şi mobile ale falitei Vâlceana.
Noi am tot atras atenţia asupra acestor aspecte, iar instituţiile abilitate ale statului aveau obligaţia să se autosesizeze, dacă şefii lor ar fi dorit să afle adevărul. O mai pot face, încă, dând căutare în arhiva electronică doar „daniela bontea” în arhiva electronică a www.impact-est.ro.
Aşadar, Mitroi reclama o fraudă şi o risipă de circa 550.000 de lei. Iată că acum câteva zile, inspectorii ANAF, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (DGRFP), direct prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi (AJFP), au descoperit că totalul sumelor datorate şi nevirate bugetului consolidat al statului, se cifrează la peste 740.000 de lei noi.
ANAF – AJFP Galaţi a cam secretizat documentul întocmit de către inspectorii fiscali, căci refuză să furnizeze copii ale acestuia, atât lichidatorului, cât şi administratorului special al Vâlceana SA, dar şi Adunării Generale a Creditorilor înscrişi la masa credală.

Bontea a convocat AGC, dar nu s-a întrunit cvorumul

Lovită în moalele capului de suspendarea pe şase luni ca practician în insolvenţă prin CI „Bontea Daniela”, pe care o tot contestă de aproape doi ani, avocata Bontea a convocat de urgenţă Adunarea Generală a Creditorilor (AGC), înscrişi la masa credală a debitoarei Vâlceana SA, pentru ca împreună cu acesţia să conteste actul de control fiscal prin care s-a descoperit că lichidatoarea nu a virat la bugetul de stat suma de peste 740.000 de lei. În data de 19 iunie 2019, cvorumul nu s-a întrunit, aşa că, pe procedură, Adunarea Generală a Creditorilor urmează să se întrunească pe data de 5 iulie.
Constantin Mitroi, ca administrator special al SC Vâlceana SA Galaţi a aflat că CI „Bontea Daniela” vrea să angajeze un avocat pe onorariu baban, ca să conteste actul de control fiscal în instanţă. Şi, se ştie cât de generoasă este ’mneai cu banii falitelor, căci, tot la Vâlceana, ea a angajat un avocat într-o speţă simplă, căruia i-a oferit un onorariu de 220.000 de lei! Deci, creditorii de bună credinţă ar trebui să fie cu ochii pe buzunarele fără fund ale celei căreia nu îi pasă când este vorba de banii altora.
Ca administrator special al Vâlceana şi ca reclamant de ani de zile la ANAF privind gestiunea frauduloasă a CI „Bontea Daniela”, Constantin Mitroi are dreptul să primească o copie după actul de control rezultat mai ales în urma sesizărilor sale. Dar, până la apariţia ediţiei de faţă, adică azi, joi, 27 iunie, nu au trecut decât vreo zece zile de la solicitare.
Desigur, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care cercetează faptele de arme ale lichidatorului CI „Bontea Daniela”, dar mai ales legalitatea onorariilor de circa 600.000 de lei noi pe care CI „Bontea Daniela” le-a încasat din lichidarea de tot a firmei Valceana, prin avocat Daniela Bontea, deci, procurorul poate solicita oficial actul inspecţiei fiscale prin care s-a descoperit gaura de peste 740.000 de lei, asta dacă şi doreşte să-şi completeze ancheta în curs.

Bontea mai primeşte o lovitură:
restituirea a 21.300 de lei!

Sigur, pentru ea şi pentru cabinetul ei de insolvenţă, suma de 16.000 de lei, plus o alta de 6.300 de lei, reprezintă bani de seminţe.
În urma plângerilor adresate instanţei de către administratorul special al Vâlceana, Constantin Mitroi, s-a format dosarul nr. 9310/121/2012 – a89, aflat pe rolul Tribunalului Galaţi, instanţa judecătorului sindic. Acum, în a doua decadă a lunii iunie 2019, judecătorul sindic Mihaela-Camelia Oancea a avut atitudinea profesională de a o înfrunta pe lege pe Daniela Bontea, reprezentanta CI „Bontea Daniela”. Judecătorul sindic în cauză a obligat lichidatorul Vâlceana SA să restituie onorarii încasate nelegal în valoare de 15.000 de lei. O altă sumă încasată nelegal, la care acelaşi lichidator a fost obligat să o restituie, este de 6.300 de lei, ca fiind plătiţi făcute nelegal contabilei cu care CI „Bontea Daniela” a înmormântat definitiv firma Vâlceana, care avea peste 250 de salariaţi.
Desigur, decizia judecătorului sindic poate fi atacată cu recurs.

Cum de recursuri se ţine şi la suspendarea activităţii

Pentru a nu sta pe uscat timp de şase luni, sancţiune dispusă împotriva aceluiaşi CI „Bontea Daniela” de către Instanţa Locală de Disciplină Galaţi din cadrul Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), avocata Daniela Bontea, ca reprezentant al CI „Bontea Daniela”, se tot ţine de chichiţe avocăţeşti şi alte tertipuri, încă din 16.10.2017, dată la care a fost dispusă decizia disciplinară.
În 27.10.2017, Instanţa Superioară de Disciplină a UNPIR a dispus, prin Decizia nr. 39, suspendarea executării deciziei disciplinare pronunţată de către Instanţa Locală de Disciplină.
Care Instanţă a atacat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a format pe această speţă UNPIR dosarul 3652/2/2018. Iar judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat următoarea rezoluţie, împotriva reclamantei CI „Bontea Daniela”: „Soluţia pe scurt: Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu drept de a formula recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 03.06.2019.”
Înainte de a vă spune că vom reveni, trebuie să ştiţi că avocatul Daniela Bontea, care provine din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, unde era şef birou juridic, nu mai are vila care se învârte după soare, şi a cărei poză noi tot o publicăm. Grea pierdere, veţi spune, căci e un Rai acolo. Dar, nu vă faceţi griji.
Ea locuieşte tot în sânul lui Avram, căci vila a fost doar uşor donată fiului ei!

Gelu CIORICI 28 - iunie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...