logoImpact EST nr. 887 - 25.09.2021

A intrat în tradiţia locală, de peste douăzeci de ani, să sărbătorim aşa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei, Patronul Spiritual al Municipiului Galaţi la propunerea întâistătătorului spiritual al ţinutului, Înalt Preasfinţia Sa Dr. Casian Crăciun. Începând cam cu două săptămâni înainte de sărbătoarea din data de 30 noiembrie au loc o serie de manifestări în oraşul nostru, multe cu caracter religios, altele cu caracter laic, unele în coordonarea Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos” şi celelalte în coordonarea Primăriei Municipiului Galaţi şi a Consiliului Local.

Despre bune, numai de bine

Acum noi o să vorbim în materialul de faţă despre cele cu caracter laic, organizate de către Consiliul Local şi Primar, aici chiar ne pricepem şi mai apoi e vorba despre cei plătiţi de noi şi de banii noştri, cu care se umple visteria care e gestionată bine sau PROST. În primul rând, concluzia noastră, a celor care s-au străduit zile în şir să participe, să vadă şi să înregistreze tot ce s-a întâmplat este că pe ansamblu, anul acesta evenimentele au fost mai bine organizate.
Să începem cu lucrurile bune pentru că aşa se cade, încercând să nu ne scape ceva esenţial. De remarcat este varietatea acţiunilor şi modul de desfăşurare al acestora, s-a îmbunătăţit substanţial la capitolul organizare, corturi pe Faleză ce arătau în mod unitar, bine amplasate, iluminatul public suficient, aşezarea pe două segmente, unul de alimentaţie publică şi altul cu produse diverse, WC-uri publice suficiente, aşezate corespunzător şi bine întreţinute, curăţenia realizată de la o zi la alta. O notă bună pentru cei care au organizat paza şi ordinea de la Poliţia Locală şi alţii. Acelaşi lucru se poate spune şi despre târgul organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor sau City Mall. Amenajarea scenei de la Elice cu sunet şi lumini a fost bună, cum la superlativ se poate vorbi şi despre focul de artificii din seara de Sfântul Andrei. La toate acestea se adaugă organizarea manifestării din data de 28 noiembrie de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, de atribuire a titlurilor de „Cetăţean de Onoare” şi „Premiul Municipiului Galaţi”.

Cele rele să se spele!

În continuare, o să încetăm cu cele BUNE şi o să trecem la ce nu ne-a plăcut sau nu a fost cum trebuie şi care nu ar trebui să se mai repete. Astfel, la Faleză nu au fost amenajate şi amplasate suficiente coşuri sau bene uşoare pentru gunoi, şi tot pe Faleză – loc devenit tradiţional şi dovedit ca fiind cel mai bun – poate că ar fi trebuit să aducem şi meşterii populari (cei de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”), încărcând la întreaga capacitate toată porţiunea pe o parte şi alta de la Elice până la parcul Viva. În plus amplasarea acestora de aiurea la Mall nu ar mai fi blocat mare parte din parcarea acestuia (insuficientă), fără o iluminare corespunzătoare, excentric ca aşezare geografică pentru toţi locuitorii Galaţiului şi, în consecinţă, fără mulţi vizitatori care intrau la Mall şi nu erau veniţi pentru meşterii populari. Mărturie stau şi plângerile de vânzări slabe ale acestora. În continuare nu o să vă vorbim despre calitatea spectacolelor de pe Faleză, multe dintre ele discutabile (prestaţia unor artişti), ci de oportunitatea acestora şi costurile URIAŞE asociate. Cert este că au fost prea multe: joi, vineri, sâmbătă şi duminică, iar numărul de spectatori şi COSTURILE URIAŞE nu justifică aşa ceva. Corect ar fi fost, din punctul nostru de vedere, doar două seri, una de Sfântul Andrei şi alta de Ziua Naţională a României şi atât. Avem fotografiat şi filmat… că media spectatorilor pe seară, cumulat, nu a depăşit 700-800, hai cu indulgenţă puţin mai mult. Ori, în atare condiţii, chiar nu se justifică. Ore târzii, condiţii meteo nefavorabile, ploaie, frig etc. Repetăm, două concerte TARI, de două – trei ore era OK. Şi economiseam BANI pe două seri de concerte la care adăugăm şi organizarea târgului meşterilor populari tot pe Faleză. O observaţie cu caracter general se referă la iluminatul de sărbătoare al Galaţiului, care nu excelează, e în ordine şi atât, cum este la Brăila, dar care costă ENORM, mai mult decât dublu. Aici spunem fără dubii, fără rezervă, că s-a băgat mâna până la fund şi s-a furat de către şobolănimea cârmuitoare „cu conducta călare pe siloz”. HO, mă! Opriţi-vă!

Niţă l-a alungat pe IPS Casian din Teatru!

Un comentariu tot avem şi pentru acţiunea de la Teatrul Muzical, cea cu premiile, când spre lauda şi cinstea sa Înaltul Casian şi-a făcut apariţia, cinstind cu prezenţa sa şi mai ales prin cuvântul adresat. Dar şi aici s-a gafat: o dată cu prezenţa în sală, care era acoperită doar 50%, iar a doua gafă impardonabilă, imputabilă lui Niţă, – directorul stabilimentului, este că nu începi momentele artistice sau nu incluzi deloc momente de coregrafie şi dans lasciv, de cabaret, de Moulin Rouge, cu fetiţe dezbrăcate la Sfântul Andrei, în prezenţa înaltei feţe bisericeşti, care chiar s-a ridicat şi a plecat din sală. Despre parada de 1 decembrie din faţa Prefecturii, în general de bine, dar şi aici nimic spectaculos, nimic nou, totul repetabil, fără sonor pentru lumea multă adunată, fără vizibilitate şi doar numai cu reprezentanţi ai instituţiilor statului pe treptele transformate în „TRIBUNĂ”. Chiar numai aceştia sunt cei „aleşi” să reprezinte JUDEŢUL?!? Măi AUTORIŢĂŢI, ia… lărgiţi ce este în faţa Primăriei şi Prefecturii realizând o esplanadă de promenadă, centru civic al oraşului, aşa cum o vehiculează unii prin târg de ceva vreme şi cum ne-a ajuns şi nouă la ureche.
Încheiem cu o năstruşnicie pe care recunoaştem că ne-a adus-o la cunoştinţă cineva şi o punem în dezbatere publică, dacă e bine sau nu. Problema e legată de parcarea de la Sala Sporturilor care de multe ori, ca şi în prezent, are destinaţia dată de Primărie pentru unele activităţi distractive. În prezent patinoar şi un fel de bâlci. Poate chiar este OK, dar cu zgomotul şi orele târzii ce facem? Că doar în preajmă se află Spitalul Judeţean, unde trebuie să fie musai linişte. Se pot îmbina cele două entităţi? Poate da, poate nu, ştie cineva?, sau cum? Am vrut să fim echidistanţi, fără patimă şi obiectivi. Sperăm să ne apreciaţi efortul de a mai fi şi altfel decât corozivi.

Observator 8 - decembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...