logoImpact EST nr. 845 - 30.10.2020

• Iată că e perioada când aproape se încheie pomenile oficiale sau mascate, date din bugetul public, sub formă de sinecuri, unor instituţii sau organizaţii de tot felul ce fiinţează în Republicuţa Galaţi. Acestea sunt din cultură, din domeniul sportului, de-aiurea, primind bani nu pe o evaluare atentă a ceea ce se numeşte eficienţa acestora şi cu ce se alege comunitatea în fapt. De regulă, nu ce fac şi cât fac cu aceşti bani contează, ci a cui este? De cine este condusă? Cui aparţine? Din ce zonă politică provine? şi tot aşa. Uite, noi o să ne oprim asupra banilor daţi pentru două entităţi fantomă, ce există dar lipsesc cu desăvârşire şi care sug banul public cu conducta precum şobolanii pe siloz. Una dintre acestea se numeşte „Tehnopol” şi care, de ani de zile, se chinuie cu mare insucces să demonstreze că ne este utilă şi că se ocupă nu de avioane şi drone, ca până mai ieri, ci şi de treburi mai pământeşti şi mai utile oraşului. În realitate o adunătură de neprofesionişti, doar beizadele ce toacă banul public de aiurea, fără nici o noimă şi fără nici un rezultat. O a doua entitate înfiinţată de peste doauăzeci de ani, ce se îndestulează din banul public este Fundaţia pentru Promovarea IMM-urilor, care nu există decât pe hârtie, fără activitate, fără acţiuni în sprijinul denumirii ce o are, care nu are „nici în clin, nici în mânecă” cu IMM-iştii. A văzut careva? a auzit? ce se face cu banii populimii duşi de aiurea la nişte fantome? Alo! domnule Primar faceţi bre curăţenie, că doar avem bani insuficienţi la Primărie sau e ordin de la partid să le daţi pe principiul mai apoi al parandărătului? Tamponaţi hemoragia banului public ce se scurge în buzunarele unor şmekeri.
• Măi oameni buni, dragele noastre autorităţi şi instituţii cu oarece atribuţii, există în oraşul acesta al nostru, câteva locuri fierbinţi din punct de vedere al circulaţiei şi parcării atât de necesare autoturismelor. Unul din aceste locuri sau noduri sau cum s-or mai numi este cel din jurul Prefecturii Republicuţei noastre. Cu toate că are o mică parcare, supra-aglomerată, iar asfaltul făcut praf şi pulbere ca şi cum nu te-ai afla la kilometrul zero al oraşului şi la o aşa instituţie. Adevărul este că în jurul acestei instituţii cu o aşa clădire monumentală se află o puzderie de alte instituţii care polarirează o sumedenie de autoturisme: Teatrul Dramatic şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, sediul pe-se-de-ului ce îngustează cu eventualele maşini str. Eroilor, la care se adaugă nenumăratele instituţii găzduite de blocul Cristal, plus Muzeul de Istorie. Dacă la infernul actual vom adăuga şi noua Primărie a Galaţiului atunci va fi într-adevăr jale mare, imposibilul va fi la el acasa, chiar dacă Primăria va avea acolo nişte locuri de parcare la subsolul clădirii.
Şi atunci în atare condiţii venim noi acum când lucrările sunt pe ultima sută de metri şi oferim o soluţie fezabilă pentru cine răspunde şi poate hotărî. Uite, noi, de bună credinţă sugerăm să avem şi noi ca în municipiile mari, nu mai spunem de cele din Uniunea Europeană un centru civic cât-decât asemănător. Adică domnule Primar Pucheanu, dacă aveţi boaşe şi vreţi şi alt mandat sau să vă ţină lumea minte pentru veacuri treceţi la exproprieri, demolări şi construiţi. Daţi jos sediul pe-se-de (scriem fără nicio conotaţie politică) cu a sa grădină imensă, ba puteţi să vă duceţi şi mai la stânga la cealaltă clădire, mai luaţi şi din dreapta str. Eroilor, din spatele monumentului, realizaţi o piaţetă mare, cu fântâni arteziene, cu mozaicuri, cu… de intraţi în istorie. Şi, vă mai dăm o idee care să rezolve problemele cu parcare în zonă, vis-a-vis de Muzeul de Istorie se află un teren proprietate lăsat de izbelişte de ani şi ani de zile, plin de bălării. O suprafaţă mare între str. Cuza şi Domnească ce poate deveni o parcare modernă. Proprietarul care vroia să facă un hotel chiar vrea să vândă. Dar pentru a face ceea ce noi vă sugerăm e nevoie domnule Primar de voinţă de fier şi de dragoste nemărginită pentru oraş, pentru ca să rămână ceea ce zidiţi.

Observator 14 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directoareasa DSP Ga

Medicul Liliana Moise a fost repusă, în luna iulie, 2020, ...

Directorul Oprea de

De fapt, la sacul cu care va încasa pensia specială, ...

Hahui e pe făraş,

În sfârşit, re-Primarul Ionuţ-Florin Pucheanu şi aparatul politic din spatele ...