logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

Vă atragem atenţia de la bun început că întotdeauna am militat pentru solidaritatea de breaslă, că în toţi anii aceştia post-decembrişti am constituit o adevărată şcoală de jurnalişti, majoritatea dintre ei răspândiţi care încotro, nume ce s-au impus în mass-media locală, naţională şi chiar europeană.
A fi ziarist este echivalentul în domeniu comparabil cu al unui artist, creator şi modelator al comportamentului uman, formator de opinie şi factor de influenţă a opiniei publice. În fapt, un act profesional plin de responsabilitate, bazat pe cunoaştere şi ştiinţă, dublat musai de talent. Din nefericire asistăm în prezent în peisajul gălăţean al domeniului nostru, de „intruşi” cu patalama la mână sau nu, care nu au din păcate nimic în comun cu profesia de jurnalist pe care o batjocoresc şi nu o slujesc cu demnitate. Toate cele de mai sus pot fi culpabile şi aşa-zişilor formatori (deh! profesori?) ai ineficienţei şi modestei secţii de ziaristică găzduită de aiurea de Universitatea „Dunărea de Jos”.
Azi o să vă exemplificăm cele de mai sus printr-o ziarizdă sau fătucă ce se vrea mare la noi în bătătură, dar care în realitate lasă doar uşoare urme de căcăreze. Alintată şi dezmierdată CORINUŢA, lucrătoare cu pixul şi nu numai la un stabiliment important al ziaristicii gălăţene, ce poate fi lesne asemuită cu mucegaiul aşezat pe obrazul colegilor.
Acesta poate fi un exemplu de frumoasă, dar… ştiţi dumneavoastră mai bine ce vrem să spunem. De altfel, impresia este că aceasta crede cu tot dinadinsul că meseria pe care o practică înseamnă doar materiale publicate precum la fostele „gazete de perete”. Adică realizările, promisiunile, declaraţiile mai marilor zilei din politica şi administraţia locală. O face cu atâta sârguinţă de zici că este trompeta plătită a acestora (noi credem că este) articolele acesteia fiind doar relatări pur şi simplu, fără comentarii proprii, fără a fi filtrate şi îmbogăţite cu adaos al materiei cenuşii personale. Dacă la toate acestea se poate adăuga şi un LAUDATIO, totul este perfect pentru a ilustra că aşa nu se face ziaristică şi că nu aşteaptă cititorii să fie informaţi precum un „buletin de ştiri”.
Dar CORINUŢA drăguţa, mai are şi alte calităţi absconse, cum ar fi traficul de influenţă, „vânzarea” de informaţii, delaţiunea, bârfa, colportate cu o şmekerie şi o şulfărie greu de imaginat.
Fătuca noastră are uşi deschise (şi are) participând la mai toate evenimentele, şedinţele, conferinţele, primită chiar în particular în birourile celor cu care chipurile se realizează interviuri sau se „mai lămuresc” unele lucruri. Fătuca este posesoare şi păstrătoare a unor informaţii ce pot fi ulterior vândute cu grijă, la urechile noastre ajungând pe surse că madam dă din casă ce a zis domnul Primar, domnul Prefect, domnul consilier, ce s-a discutat la Dialog Social, ce s-a discutat la…, tuturor celor interesaţi sau vizaţi.
Iar noi punem la îndoială că madame directoare „x” sau „y” sau domnul de la societatea „z” sunt avertizaţi, puşi în gardă, fără a o răsplăti. Ba chiar ca totul să demonstreze prostituţia persoanei în cauză (CORINUŢA) e faptul că mai apoi chiar se realizează materialele „pro” de laudă şi fapte pozitive în contrapartidă sau ca urmare.
Ne apucă durerea de burtă de şulfăneala aceasta care în mintea îngustă a unora dintre confraţii noştri, ar duce şmekereala până a ne insulta expertiza pe care o avem în domeniu.
Acum noi ştim că „pădure fără uscături” nu există, dar pentru că acestea să nu existe sau să nu prolifereze ar trebui ca cei din colectivitatea cu pricina să o ejecteze pe CORINUŢA, frumoasa din pădurea adormită, ce nu le face în nici un caz CINSTE.

Vasile Periscop 8 - decembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...