logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Noroc că am privit în stânga, am făcut la timp doi paşi, lateral. Îl aşteptam pe 28, pe Siderurgiştilor, când un microbuz negru, Mercedes, a-ncălecat bordura şi s-a lăţit exact pe trotuarul unde ar fi trebuit să aştepte pasagerii Transurb-ului.
Şoferul a coborât, a privit iute strada şi-a pornit-o de-a curmezişul carosabilului – în linie dreaptă către sucursala Băncii Transilvania, vizavi de staţie. A-ncălecat hotărât gardul metalic, despărţitor al sensurilor arterei şi s-a-nfipt în bancomat.
Două piţi de cartier se hlizeau aprobator, din maşină, întoarse ca floarea-soarelui pe-ntuneric către nenea care-o tăiase spre lumina bancomatului.
În fine, ăla face cursa de-ntoarcere, în acelaşi fel, către maşină, spre bucuria damelor în aşteptare. Încalecă iar gardul metalic, cu tufla de bancnote în mână, la vedere. Exact când era încălecat pe gard, o maşină a Poliţiei locale trece pe lângă el. Poliţienii dau din faruri, o dată, trec netulburaţi mai departe şi nenea le face un semn amical cu mâna liberă, îşi continuă traversarea şi urcă în dubiţă.
La cateva minute după prietenul caşcheţilor a mai eliberat ceva din zona de aşteptare-n staţie şi suv-ul BMW negru, cu numere roşii, parcat la mişto încă dinaintea dubei Mercedes.
Faza asta a avut loc pe la ora 17:40, pe 14 decembrie. Numărul microbuzului negru, Mercedes, este GL-10-UFV. Dau şi aceste detalii nu fiindcă aştept vreo reacţie a miliţiştilor, ci ca să nu creadă cititorii că e-o poveste inventată.

(D.M.) 21 - decembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...