http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024

Primăria municipiului Galați informează că rețeaua de troleibuze va fi extinsă în curând pe strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și pe strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor).

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis, facem totul pentru un transport public modern și creșterea mobilității. Investițiile în infrastructură sunt la fel de importante ca și achizițiile de autobuze și tramvaie noi. Un oraș modern are un transport modern și trebuie să continuăm pe această linie”.

Astfel, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Extindere rețea de troleibuze pe Strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și Strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor)”.

Sunt prevăzute în principal lucrări pentru înființare rețea de contact troleibuze, lucrări de amenajare a terenului, lucrări pentru coborârea cablurilor în subteran, lucrări pentru modernizarea sistemului de iluminat public, modernizare rețele edilitare subterane pentru apă și canalizare, lucrări de relocare și/sau protecție aferente instalațiilor de semaforizare, realizarea de semnalizări prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere, amenajări peisagistice etc.

Valoarea contractului este de 26.840.000 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 15 luni, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor. Contractul a fost atribuit Asocierii Tancrad SRL – Lemacons SRL – Oldroad Construct SRL – Add Global Design SRL – Urban Profile Grele SRL.

Primăria municipiului Galați derulează un amplu proiect pentru modernizarea transportului public în comun și creșterea mobilității. Astfel, în ultimii ani, au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi, moderne și prietenoase cu mediul. Este vorba despre 20 de autobuze hibrid, 17 troleibuze, 8 tramvaie, 40 de autobuze Euro 6 și 20 minibuze, toate noi și moderne.

Mai mult, în curând vor ajunge la Galați încă 62 de mijloace de transport noi și moderne: 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie și 10 microbuze electrice.

Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați 4 - iulie - 2024

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...