logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021
  • Marele Dobre ce a ocupat demult PNL-ul de Galaţi nu se dă dus în ruptul capului de la manetele de comandă. Uneori, la început de an, îl apucă nostalgiile de întovărăşire în ale ideologiilor cu vechi pretenari de regim, fie comunist, fie socialist de cumetrie, fie capitalist liberschimbist de stânga-dreapta. Şi cine se potriveşte mai bine şi mai bine cu nostalgiile lui Marele Dobre al micului PNL de Galaţi? Unii habar-n-aveau, dar cunoscătorii ştiau – e vorba de jurnaliştii Radu Macovei, Grigore Lazarovici şi Katia Nanu, adică tripleta de tristă amintire care a condus ziarul Viaţa Liberă pînă la achiziţionarea acestuia de către afaceristul Marian Băilă. Cum de i-a venit nostalgia subit lui Victor Dobre? Simplu! Fincă a lipsit de la aniversarea de 25 de ani a Vieţii Libere, merge un sluj şi după, ce dracu!
  • Rămânem la eroisme liberale din Vechiul PNL din Noul Galaţi cu Stan refugiat la UNPR de PSD. Fincă e început de an, merge un bilanţ de anul trecut al singurului om din Galaţi trimis la Parlament care are conştiinţă de ales. Paul Ichim are ce raporta bre! 25 de iniţiative legislative (din totalul de 39 de la începutul mandatului), şapte declaraţii politice (14, de la începutul mandatului), 14 întrebări (din 43, de la începutul mandatului), şase interpelări (din totalul de 14) şi două interpelări adresate prim-ministrului (în total opt, de la începutul mandatului). Are şi Lege- L1/2014 – pentru abrogarea art. 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penal – referitoare la dezincriminarea delictului de opinie. E pe drum încă una- legea pentru subvenţionarea revistelor de cultură reprezentative din România. Şi, uraaa! senatorului Ichim îi vin şi idei despre presă. Cică dacă ziaristul (muritor de foame, cu salariile scârboase date azi) vrea să ceară informaţii după documente, copiile să nu-l dea peste cap, deci arhivele trebuie să fie electronizate. Mda! E aproape un moft. Altceva ar trebui domn senator să facă ca (ce reuşite sunt cacofoniile noastre!) necăjitul de ziarist să mai ceară informaţii publice. Daţi o lege cu care să luaţi poterele caselor de avocatură de pe urma lui, asmuţite de Primăria Stan, de exemplu. Că uite, tocmai ni se întâmplă: pentru că avem insolenţa să cerem informaţii corecte de la Primăria Stan, Curtea de Apel Galaţi a găsit că mai are ceva dreptate cu capul spart prin sertare şi a scos-o la judecata de după. Uite-aşa, na dreptate şi informaţie, găozarule! Şi ca să te înveţi minte să ne deranjezi, plăteşte 30 de milioane vechi!
  • Ştiaţi că între Primărie şi Universitatea de Stat (aflate pe Domnească faţă în faţă) distanţa este mult mai mnare decât lăţimea străzii? E muuuult mai mare, e clar, numai dacă ne luăm după ce zic cei de la Universitate că ar fi propus Primăriei: să rezolve problema Colegiului Naţional Al. I. Cuza“, care trebuie să se mute din clădirea revendicată, pentru care se plăteşte chirie. Universitatea a propus Primăriei Galaţi un parteneriat: găzduieşte, timp de cinci ani, elevii de la Cuza în clădirea de pe strada Gării unde a funcţionat în trecut Piscicultura, cerând la schimb municipalităţii să investească într-o bază modernă sportivă, cu nocturnă şi terenuri de sport pe Stadionul Portul Roşu, aflat în proprietatea unităţii de învăţământ. Ce mişto, nu? Nu prea, se pare că „experţii” lui Stan de la Primărie au spus „Nţţţ”, de vreme ce propunerea făcută prin noiembrie nu are încă răspuns. Ce spuneam, a dracului strada Domnească, e mult mai lată decât pare!
CroniCarii de rumeguş 16 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...