logoImpact EST nr. 855 - 23.01.2021

Unde nu te aştepţi, cetăţeanul cu spirit de observaţie vede ce trăim dureros de crunt şi dezolant noi, muncitorii de presă, de 27 de ani: presa de Galaţi este azi mai mult decât ieri pusă în genunchi, pe coji de nucă, în poziţia ghiocel, la colţ, cu maţele chiorăind de foame, slugărind nişte false teme, impuse autoritar şi umilitor de aşa-zisul „patronat de presă” gălăţean. Se învaţă iar şi iar care este condiţia jurnalistului, cum se exersează supravieţuirea în condiţii de dependenţă financiară cruntă, cum se execută autocenzura. Iată un mic comentariu de forum: „Domnule Tolontan vin un pic si pe la Galati ca ai ce scrie, ca la noi presa este aservita politic toata de la est la vest si invers si televiziunile locale asemeni ! Ce oameni bre, ce oameni !”

Staţi să vedeţi ce oameni sunt la USR! Sunt doar 15, dar au deputat şi senator. Asta da eficienţă în munca de partid! După alegerile interne, deputatul Bogdan Rodeanu a fost ales preşedinte al filialei judeţene USR Galaţi, iar Giani Toma a preluat şefia la municipala USR Galaţi. Oameni noi, moravuri politice noi! La ei, conducerea filialei se poate modifica oricând, la cererea membrilor au loc alegeri. Colosal – am spune, ce oameni, ce partid, ce principii! Vă daţi seama că la PSD Nica, la PNL Dobre şi la ALDE Durbacă nimeni nu vrea să solicite alegeri libere, de schimbat aerul împuţit de cadavrele politice intrate în putrefacţie?

Există oleacă de rezervă şi cu atâta primenire politică – în fond nu e nimic nou sub soare şi mai ales, nimeni nu e perfect, mai ales la turmentat electoratul adormit şi greu de cap. Se dau asigurări că la USR e altfel, că ei nu, că la ei ai cu cine, că… că… Cum dracu să uităm şi să nu ne lovească frustul unor apucături de fund de Europa, petrecute acum câteva clipe – nişte şmecheri şi profitori ai timpurilor de aiureală socială grupaţi în PPDD şi UNPR – două avortoane ale politicii româneşti – au lovit electoratul pe la spate, l-au înghiontit şi tâlhărit, şi acum iată-l gata dezamăgit, aşteptând noi păcălici la tradiţionalul Caritas politic.
•  Ce frumoasă este viaţa la Slobozia Conachi, lovită cumplită de inundaţii în anii 2013 şi 2016! Statul PSD a refuzat să dea sătenilor ajutoare pentru refacerea locuinţelor afectate, Consiliul Local i-a scutit pe sinistraţi de impozite, pe termen de 12 ani, la iniţiativa primarului Emil Dragomir. Ce mişto, statul nu dă, nu dau birul nici sinistraţii din 243 de proprietăţi afectate de inundaţii. E moment de orgoliu şi mândrie, pârliţii de moldoveni au şi ei oleacă de onoare şi demnitate. Păi cum, bă Grindene, să ceri taxa de gospodărie ruinată? Nu se poa!

Avem ocazia să medităm la lucrurile extreme, care puse în legi, ar face viaţa extrem de simplă şi hotărâtă, şi n-ar mai justifica nici măcar alegeri de Parlament, care n-ar mai avea ce să tot (ne)legiuiască atâta. Ocazia ne-o dă condamnarea criminalilor de lagăr comunist Vişinescu şi Ficior – câte 20 de ani de închisoare. Ce simplu ar fi dacă am avea lege care spune că tâlhăria, violul, crima, mutilarea, tortura, sechestrarea şi alte orori să fie pedepsite cu o pedeapsă unică şi hotărâtă: 20 de ani de puşcărie de România!

CroniCariul de serViciu 14 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...