logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021
  • De ziua Înălţării Domnului, pelerinaj cu alai prin tot oraşul, cu circulație blocată cu sute de elevi scoşi de la ore, cu cete de popi aliniați şi cu ceremonial şablon de fiecare an- s-a intonat Imnul Eroilor, Înalt Prea Sfinţitul Casian a ţinut slujba de pomenire a morţilor, iar la sfârşit s-au depus coroane. Delegațiile de la partide au fost şi ele şablon, mai puțin cea de la PNL. A fost o delegație aproape mai mică ca cea de la Mişcarea Populară. Abia abia dacă erau vreo trei oameni să țină coroana pentru eroi. Restul, erau mult prea ocupați cu luatul puterii şi cu număratul banilor din consilii şi funcții.
  • Încă nu se explică de ce domn primar Stan a interzis marşul cu copii în costume populare, veniți tocmai de la Iaşi cu colaci înzorzonați şi cu toate cântecele la ei, să-i cânte ultimul dor lui Eminescu la statuia lui. Mai ales că era un marş pe trotuar, organizat de Astra Iaşi. Dacă privim dinamica lansării treasei doamnei Stan, explicațiile vin singure. O asemenea desfăşurare de forțe şi de disciplină intelectuală trecea în umbră chiolhăneala şi festiveala prilejuită de deschiderea terasei doamnei Stan la Olimpic, pe colț. Şi nu mai permitea aşa o jegoşenie de cuvântări din partea directorilor culturnici Negoiță, Ilie, Nanu, Căldăraru şi Dumitrescu, care de care mai unsuroşi şi prelinşi servil pe după mese şi biblioteci estivale.
  • Despre Talciocul reîncărcat ați auzit? Pregătiți-vă să auziți mult şi bine, căci Talciocul va fi mare şi mult mai lat. Sau invers. Oricum, pentru treaba asta se toacă 2.445.255 de lei de la bugetul local. Prin proiect se prevede amenajarea de alei şi platforme dalate care să asigure spaţiu de expunere pentru autovehicule, atelaje şi marafeturi, construirea unei toalete(hopa, revoluție!), gard pentru incinta extinsă, montarea unor cabine demontabile pentru administraţie şi vânzări bilete. În Talcioc ar urma să fie mutaţi şi comercianţii de piese auto de la Ultimul Leu (Popescu). Mda! Cam aiurea, în fond, căci tot oraşul e un Talcioc. Infect şi primitiv.
  • Am pomenit de talciocăreală la Galați? Minunat moment să percutăm la context, că tot se vorbeşte despre reamenajarea urbanistică a Falezei. Va fi un halal de Faleză, indiscutabil şi impardonabil, cu esență de kitsch, aşa cum se prefigurează prin lansarea uşuratică şi perversă a bâlciului de pe Faleza inferioară. Nu se poate să nu fi remarcat cum s-a țiganizat aleia rolerilor şi a bicicliştilor, acel spațiu rezervat pentru o categorie de elită a cetățenilor, care țin la o anumită formă disciplinată de a preveni boala şi anchiloza. Acum, gata şi cu spațiul lor, s-au dat autorizații pentru talciocăreală şi bâlci chiar pe pista pentru biciclete si role. Oribile chioşcuri, amarnice kitschuri, împuțită faleză, imbecili corupți, derbedeu Primar!
Cronicariul de serViciu 23 - iunie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...