logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021
  • Ruperea USL le permite liberalilor să intensifice negocierile cu cei din PPE, în Uniunea Europeană marile familii politice – socialiştii şi popularii duc o luptă acerbă pentru preşedinţia Comisiei Europene, după alegerile europarlamentare în Parlamentul European vor exista trei grupuri politice mari: socialiştii, popularii şi euroscepticii. Unde să meargă liberalii din România dacă grupul ALDE îşi vor diminua ponderea în Parlamentul European după alegerile din mai? La eurosceptici nu au ce căuta, cu socialiştii nu au ce discuta, deci în aceste condiţii popularii reprezintă singura variantă.  Putem să ne explicăm mai uşor aşa de ce a turbat Gâdea de Antena 3 în înfruntarea cu Antonescu de PNL.
  •  Şoferul-consilier pesedist Hristache Bogatu îşi face autogară.Camtârziu, e drept, dar e bine că îşi face. Au cam trecut vreo şapte ani de când am scris la foaia de criză Impact că domn Hristache face trei trebi într-una – face pe consilierul local, face şi pe şeful şoferilor, face şi o figură grasă de patron de firmă de microbuze. Ei bine, aflăm că în sfârşit Hristache Bogatu face ce trebuia să facă încă de acum şapte ani- îşi construieşte autogară. Pe persoană juridică, Autorecord, pe str Tecuci 175, pe lângă Maşniţă, adică acolo unde de obicei nu se fac autogări, pentru că încurcă şi busculează circulaţia şi poluează binişor. Chiar şi aşa, tot este mai bine ca data trecută, când Hristache lovea crâncen în idea de urban – îşi trăgea autogară în tribuna Stadionului Dunărea, iar peroanele de microbuze erau linii pe asfaltul din faţa Sălii Sporturilor.
  • Stăm prost la reciclat deşeuri în România (15 kg pe cap de locuitor), dar şi mai prost laGalaţidacă ne uităm la cât colectează alţii.  Iată: 120 kg în UE şi 200 kg înGermania. LaGalaţise reciclează doar 0,7%  din cele 91 000 de tone de deşeuri produse anual. Atât putem. Atât puteţi , domle Primar? Parcă promiteaţi mai mult. Loviţi măcar cu nişte propagandă proreciclare. Dacă nu o faceţi mai repede, gunoaiele umplu groapa pe care abia am terminat-o. Şi e păcat de banul public. Sau poate că nu.
  •  Gândirea profundă a săptămânii: „Ruşii atacă Ucraina, iar Ponta atacă România cu UDMR”. Adevărul ne face liberi. Păi, dacă e pe aşa, să mai eliberăm nişte adevăruri de context. De exemplu, dacă PSD şi-a dat arama pe faţă, nu şi-o dă şi Marele Victor Dobre, în calitate de fosilă cu carnet pesedist pitulat în buzunar? Prea face pe liberalul într-un oraş în care numai ce e roşu merge mai departe. Mai puţin casa lui Pâslaru, care stă şi s-a înverzit.
  • A trecut 3 ani, opt luni şi 7 zile  de când o denivelare cu intenţie lăsată de imbecilii din administraţia Nicolae pe asfaltul de pe str. Ghe Doja (cam între str. Nae Leonard şi blocurile noi) paradeşte osiile şi pivoţii şi capetele de bară de la maşinile plătitorilor de impozite. Facem sesizare oficială şi scrisă-trimiteţi domn Primar Marius Stan nişte specialişti să răzuiască pragul ăla imbecil de aproximativ 2 m lungime şi 2 cm înălţime. Nu ne iluzionăm că va fi reacţie rapidă, dar orşicât.
CroniCariul de serVicii 7 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...