logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Chiar ne întrebam ce mai coace cuplul de tristă şi sinistră amintire Sergiu Dumitrescu şi Mariana Buruiană. După ce au sinistrat bugetul Centrului Cultural în sesiunea 2000-2004 a pesedismului multilateral expandat, fie cu un Pânzar de juma de milion de euro, fie cu nişte caleşti de 20 de cai, fie cu o răchitărie pe hârtie, de 100. 000 de euro, iată că Sergiu director de Arhiepiscopie loveşte cu forţă. De data asta, în apa bălţii urât mirositoare de buget sifonat, din Pădurea  Gârboavele (mai e loc şi de pădure?), unde vizionarul director vede Muzeul zonei pescăreşti.

 

Galaţii sunt pe zi ce trece un muzeu al Paraginii atent gândită

de liota de directori de stânga-dreapta, dar Sergiu Dumitrescu are viziuni fulminante (fatalmente elucubrante). Centrul Cultural “Dunărea de Jos” vrea să realizeze în Pădurea Gârboavele un „Muzeu al zonei pescăreşti”. Adică va fi votată la CJ o nouă prăduire de fonduri publice, zise europene, care sunt alimentate tot de noi, populimea neatentă  şi senilizată. Mai întâi va fi răşluit cu titlu o suprafaţă uriaşă de teren din pădure, cam de 14.200 metri pătraţi, în extinderea Muzeului Satului. Cică este dat Centrului în administrare, spre implementare proiect. Apropo, nu tot lui Sergiu Bolovănosul culturnic i-a fost dat spre administrare terenul din coasta Teatrului Tardini, unde trebuia să fie Sala de spectacole a Centrului, şi care zace la stadiul de ruginitură îmburuienată? Ba da, dar sifonarea veche trece, altă sifonare vineeee! Şi apoi nu s-a propus, pe vremea când era director la Centru şi dădea tun după tun (răchităria, Pânzarul, caleştile) – că nici nu există loc mai nimerit pentru Muzeu al navigaţiei fluviale şi pescuitului decât fostele Pescării ale Statului din capătul Cheului Istoric? Nu ar fi de excepţie „implementarea” acestui proiect prioritar la malul Dunării, la Pescogalul falimentat de ofiţerul sub acoperire Florin Pâslaru? Sau-idee de colecţie şi de excepţie- nu s-ar potrivi (ca broasca în lac) pentru Muzeul Pescăriei răvăşite, vilele Chebac de la Zătun?

 Ce, credeţi că am şi uitat cum a tocat jupân Chebac (ofiţer sub acoperire?) în jur 844. 000 de euro

pentru proiectul transfrontalier„Vilă Zătun -„Centru integrat de promovare si dezvoltare economică transfrontalieră”- Programului de Vecinătate România – R.Moldova 2004 – 2006 (Phare CBC 2005)- 475.000 euro şi vilă Vlădeşti -„Centru transfrontalier de protecţia mediului”-368.970 euro? Şi că cele două „centre” ale destrăbălării financiare nu sunt decât  două locaţii în circuitul închis al noii nomenclaturi roşii capitalist-socialiste de cumetrie din CJ Galaţi? Ba da, în aceste două amplasamente ar sta mult mai bine sifonarea inevitabilă de fonduri europene Dumitrescu-Buruiană, dacă scopul ar fi proiectul de largă viziune „Mai mulţi turişti la Galaţi în programul Croaziere pe Dunăre”. Scopul este însă mult mai mărunt, eclatant de mediocru: să se mai tragă un tun la banii nerambursabili de la Programul Operaţional pentru Pescuit – Măsura 6 (Protecţia şi conservarea patrimoniului local cultural, etnografic şi de mediu) – Operaţiunea 6.3 (Amenajarea unităţilor muzeale şi a expoziţiilor pentru promovarea turistică a patrimoniului material şi imaterial al zonei pescăreşti). E, he, he, dar aici e bănet, băi nene! Aproximativ plus sau minus 415.000 euro.

 Să înceiem cu o mostră de golăneală grohăitoare meschină şi eminamente cinică

Are cuvântul don direttore Sergiu Dumitrescu Bolovănosul Popii: „Se impune crearea unui muzeu, pentru că este un mod de promovare a zonei istorice”(dar Castrul Barboşi fu rezolvat cumva? Se făcu ceva cu Memorandumul de salvare a ruinelor?) „Tot ce ţine de Dunăre, Prut, Siret trebuie promovat. Galaţiul a fost o zonă pescărească. Oamenii pescuiau în zona aceasta, este o tradiţie. Dacă am fi stat la munte, probabil nu s-ar fi impus. Mai ales că pe noi nu ne costă nimic. Uniunea Europeană ne dă aceşti bani, trebuie să îi folosim”. Aţi remarcat? „Pe noi nu ne costă nimic!” Are dreptate. Pe ei, ofiţerii-directori sub acoperire, nu-i. Pe noi, cei care înghiţim gogomănii şi goange sclivisite, ne.

Silviu VASILACHE 22 - martie - 2013

One Response so far.

  1. Contra spune:

    Criticati, criticati(si pe buna dreptate) dar nimeni nu pune punctul pe i: de unde izvoraste Raul; cine i-a oplosit pe toti astia?
    Sau nu vreti?
    Sau nu puteti?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...