logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Traversăm o perioadă grea. Stăm cu ochii pe televizor, nu pentru a afla ce se mai întâmplă în ţară şi în lume, ci pentru a vedea cine mai este arestat, cine urmează la rând. Momentul e greu, dar propice pentru o reformare radicală a clasei politice, care a coborât aşa de mult că mai jos de atât este greu de crezut că se mai poate coborî.

Cine s-o facă? (despre reformare e vorba). În primul rând şi înainte de toate partidele politice. Un partid, indiferent dacă-i de dreapta sau de stânga, încremenit în statu quo-ul actual riscă să se decredibilizeze definitiv şi, până la urmă să dispară din viaţa politică.

În absenţa unui spirit civic mai evoluat şi responsabil, liderii politici nu se mai pot juca insolent cu vorbele. Vom forma cel mai competent şi mai cinstit guvern din toată istoria României, claxona un lider politic, care-a furnizat, sau a contribuit la furnizarea guvernului cu cei mai mulţi penali şi incompetenţi.

Sigur, propagandă şi demagogie va exista în continuare, dar mă tem că va avea puţină trecere la electorat. Ceva trebuie schimbat. România se află într-un moment zero al vieţii noastre politice. Nimic din practica partidelor noastre politice de până acum nu poate fi preluat, conservat şi continuat. Şi această revizuire de optică şi de reevaluare a resurselor umane existente în cadrul partidelor noastre politice trebuie să funcţioneze la toate palierele vieţii sociale – la nivel de judeţe, de municipii, de oraşe şi sate. . La toate aceste niveluri se fac numiri pe criterii exclusiv clientelare.

Este cazul ca toţi cei care fac propuneri de numiri în funcţie să răspundă în solidaritate cu cel propus şi care n-a confirmat aşteptărilor şi s-a dovedit un ipocrit, un farseor, o paiaţă. Ar fi cazul să se instituţionalizeze necesitatea mapei profesionale şi a recomandării de la ultimul loc de muncă pentru toţi ce aspiră la o funcţie de conducere.

S-a mers deja prea departe cu promovarea în funcţii înalte a hoţilor, a mafioţilor, a gheşeftarilor de tot felul. Avem un prim-ministru condamnat, şi, la fel, un fost ministru de interne. Avem, de asemenea, un fost ministru de Justiţie şi un fost ministru la Economie Naţională sub cercetare penală, 47 de parlamentari cercetaţi juridic. Cât mai poate fi împovărată răbdarea românului? Cred că de-ar mai trăit filosoful Constantin Noica, ar fi repetat încă odată înjurătura lui preferată: mama ei de netrebnicie românească!

I. Nec. 13 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...