logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Editorial 

 

Se spune că ar fi o regulă de la sine înţeleasă, sau impusă prin nişte reglementări, ba chiar ar fi recomandat, ca de anumite instituţii (organe) ale statului să nu ne luăm, să nu le aducem „atingere” pentru renume, să nu le stricăm imaginea, să nu-i compromitem, şi tot aşa.

Toate instituţiile acestea sunt nişte tâmpenii care îşi seva, care au reminiscenţe clare în epoca comunistă şi sunt, de regulă, generate tot de relicvele umane existente încă în instituţiile cu pricina sau de urmaşii acestora care au fost crescuţi la „umbra” lor.

Şi, uite aşa, noi ne permitem, urmând crezul şi menirea gazetarilor dintotdeauna, „făuritori şi câini de pază ai democraţiei”, să punem „bunghiul”pe toate neregulile şi cancerul ce poate duce la compromiterea acesteia, prin corupţie, şmen, nepotism, ineficienţă, prostie.

De ani buni scriem de ne doare mâna, săptămână de săptămână, dezvăluim şi tragem semnale de alarmă cu privire la nelegiuirile care se petrec în Republicuţa Galaţi, folosind sintagma de „Republicuţă” pentru a reliefa caracterul de „stat în stat”, de „feudă”, de teritoriu unde de cele mai multe ori „frăţietatea” este cuvântul de ordine între infractori şi legiuitori, ineficienţa autorităţilor de urmărire şi judecare a puşcăriabililor notorii având reverberaţii în întreaga ţară, când este vorba despre Galaţi.

S-a dus buhul în întreaga ţară de justiţia de cumetrie şi de aiurea de Galaţi, de ineficienţa, inexistenţa şi inutila DNA-ST IVAN din Republicuţa noastră.

Cum draku se face că atunci când te uiţi la televizor, citeşti presa centrală, asculţi la radio, stăm de vorbă cu ai noştri colegi din alte ţinuturi, afli cât de harnici şi pricepuţi sunt alţii când descoperă, anchetează, trimite în judecată, dosare grele care aparţin mai marilor zilei, începând cu parlamentari şi terminând cu primari, consilieri, poliţişti, afacerişti etc.

La noi se doarme, se sforăie la serviciu, se beau cafele, se scobesc în nas, primesc lunar un porcoi de bani, au o groază de alte facilităţi şi beneficii de te cruceşti, doar… doar or face şi ei dreptate, or pedepsi demolatorii şi pe cei ce compromit „noţiunea de capitalism” de „Economie de piaţă”, de „democraţie”, de „o nouă societate”. Atitudinea VOASTRĂ nu poate fi catalogată decât extrem de toxică, de dăunătoare „tinerii noastre democraţii”, prin aceasta transmiţând populimii neîncrederea în instituţiile de bază ale statului, lehamitea şi, mai ales, lucrul cel mai periculos „regretul faţă de ceea ce a fost înainte de ’89”, credinţa că „era mai bine înainte”.

Cum naiba se poate, domnule IVAN, ca zeci şi zeci de dosare cu infracţiuni de răsunet, sinecurişti de partid, lipitori, tupeişti, ale unor indivizi aleşi de aiurea de către un popor turmentat al Republicuţei (manipulat şi minţit), de funcţionari publici să primească NUP?

Cum draku se poate, domnule IVAN, ca multe dosare babane, adică cu nume grele, să zacă ani şi ani de zile, „în cercetare”, să se aşeze praful de două degete, să nu se progreseze, să nu se întâmple nimic, să se tergiverseze până se uită sau, eventual, se prescriu faptele?

Cum este posibil, domnule IVAN, ca sute şi sute de dosare rezultate în urma controalelor dela Curteade Conturi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Poliţie să nu-şi găsească fireasca rezolvare în aşa fel încât JUSTIŢIA noastră sublimă să-i trimită sau nu în puşcărie?

Cum este posibil, domnule IVAN, să transformaţi DNA-ul într-o instituţie INEFICIENTĂ, INSIPIDĂ, RUGINITĂ în care LENTOAREA este cuvântul de ordine şi FRĂŢIETATEA cu… ştiţi dumneavoastră?

Şi nu vrem să încheiem fără a exemplifica măcar unul dintre cazurile care ne-a oripilat, ne-a siderat, care a făcut vâlvă şi de care s-a ales praful şi pulberea sub comanda dumneavoastră, domnule IVAN.

Uite, cei dela Prefectură, mai greşesc, spre lauda lor, şi ne mai cheamă la şedinţele organizate de ei, adică „scârţa-scârţa” pe hârtie e prezentă. Ne aducem aminte că într-o şedinţă de Dialog Social de acum doi sau trei ani, întrebată fiind, doamna director Garbari dela Finanţe, a răspuns răspicat, cu subiect şi predicat că STATUL ROMÂN a fost jefuit, prin returnare frauduloasă de TVA, cu peste 20 de milioane euro de către trei indivizi, şi, dacă nu greşim, şi ne aducem bine aminte, a spus şi cine sunt aceştia, în persoana lui CHELU, MANGALEA şi LUCIANO (acela care între timp a mai dat o gaură de vreo 60 de miliarde de lei vechi la Drumuri Judeţene, pe care a băgat-o în insolvenţă). După mai mult timp şi „directorul cel mare”, Onica, a confirmat public acelaşi lucru, spunând că a înaintat dosarul la organele de anchetă adică, în final,la Instituţiadumneavoastră, domnule IVAN.

De atunci şi până în prezent nu s-a întâmplat NIMIC, domnule IVAN, doar că la şedinţele de Dialog Social mai bâzâie „de aiurea” câteodată şi nu are ce face, şeful imm-iştilor, care întreabă dacă se mai ştie ceva de cazul cu pricina, că-l înjură colegii pentru că tace şi că autorităţile muşamalizează.

Domnule IVAN, oriunde în lumea civilizată, orice instituţie, orice  este cuantificată, este cântărită, este evaluată după EFICIENŢĂ. Ori, după toate cele de mai sus, dumneata eşti o frână, o piedică, un factor negativ şi distructiv pentru instaurarea justiţiei, pentru buna ei funcţionare în Galaţi.

Ai, domnule IVAN, onoarea şi demnitatea recunoaşterii neputinţei, a slabei pregătiri, a lipsei curajului şi voinţei, a neprofesionalismului şi LASĂ-NE.

În numele a toate acestea, vă solicităm DEMISA!

(R.I.) 13 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg